Сержанти Тернопільської артилерійської бригади отримають більші повноваження

Підвищення рівня професійної майстерності та важливої ролі у військовому колективі сержантського складу – одне з головних завдань, яке командування 11-ї Тернопільської окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України впроваджуватиме у життя найближчим часом. У найкращому за підсумками 2010 навчального року з’єднані армійського корпусу розпочалася системна робота спрямовавна на професійне становлення та подальший динамічний розвиток сержантського корпусу. У військовій частині створено робочу групу, яка за окремими посадами розробляє перелік обов’язкі професійного сержантського складу. Всі суттєві напрацювання будуть надіслані в армійський корпус у вигляді пропозицій, для подальшого введення в дію.

За словами командира артилерійської бригади полковника Сергія Корнійчука робоча група, до складу якої входять найавторитетніші офіцери військової частини деталізує перелік обов’язків за окремими посадами до рівня головного сержанта дивізіону включно. Згодом вони будуть впроваждені у війська та діятимуть допоки не затвердять нові статути Збройних Сил України.

– У 2011 році сержантський склад отримає великі повноваження. Зокрема, вони контролюватимуть проведення занять, надаватимуть пропозиції командирам різних рівнів щодо організації бойової підготовки, удосконаленню різних форм і методів виховання особового складу, методики проведення занять. До їх порад дослухатимуться командири усіх рівнів, – наголосив полковник Сергій Корнійчук.

Офіцер переконаний, що у песпективі сержант українського війська стане високим професіоналом, який готуватиме особовий склад виконувати бойові завдання.

Крім того, з метою дієвого впливу та кардинальних змін у підходах до роботи з сержантським складом у артилерійській бригаді вже внесено кориктиви у плани підготовки військової частини та в особисті плани роботи посадових осіб. Зокрема, внесено зміни до програм командирської підготовки офіцерського складу, у який включено розділ, що стосується організації повсякденної діяльності та роботи з підпорядкованим сержантським складом, а також сплановано заходи типового порядку роботи командирів із сержантами.

– На січень 2011 року у військовій частині заплановано проведення ради сержантів. На ній буде визначено кращих представників артилерійської бригади, які представлятимуть військову частину на загальних зборах сержантського та старшинського складу Збройних Сил України, що відбудеться у березні 2011 року в Києві, – поділився планами командир бригади.

Також у найближчій перспективі передбачено представництво сержантського складу в роботі житлової комісії військової частини та досягнення рівномірного розподілу путівок для санаторно-курортного лікування цієї категорії військовослужбовців і членів їх сімей.

Василь ЛАБАЙ

Фото автора

Коментарі вимкнені.