Шахрайки обдурювали тернополян, ніби то влаштовуючи на роботу

Тернопільські міліціонери за підозрою у шахрайстві затримали двох молодих жінок – 26-річну жительку Маріуполя Донецької області та 22-річну уродженку Бахчисарайського району Автономної республіки Крим. Як встановили оперативники, до Тернополя шахрайки приїхали всередині жовтня. Хоча , зі слів потерпілих, вони переконували усіх, що працюють у сфері працевлаштування понад чотири роки. Правоохоронці підозрюють, що у минулому аферистки «розводили» не тернополян, а, жителів інших регіонів. Адже фірми з назвою «Арбат», за попередніми даними, пропонували людям роботу у Вінниці та Донецькій області.
Майже в самому центрі Тернополя гастролерки орендували приміщення, і офіс з надання послуг по працевлаштуванню запрацював на повну силу. Стратегічний підхід до планування злочинної діяльності зловмисниці добре продумали. У кризові часи людям, як повітря, потрібна робота. А така, що приноситиме в тиждень 800 гривень доходу ( для тернопільських зарплат це великі гроші), то ще й ажіотаж викличе. Лиходійки не помилилися. На оголошення, опубліковане в місцевих виданнях, відгукнулися не тільки тернополяни, а й жителі районів.
Фірма з незвичайною назвою «Арбат» працювала як годинниковий механізм. Договори підписували, гроші збирали. Дивно, але за солодкими обіцянками люди навіть не читали, під чим ставили власний підпис і за що сплачували двісті гривень, які, до слова, їм гарантували повернути. Але, як з’ясувалося згодом, те, що лиходійки обіцяли на словах, не співпадало з пунктами договору. Людям пропонували роботу вдома із сортування ґудзиків, скручування кулькових ручок, клеєння марок, прасування білизни, комплектації дисків та інше. За тиждень заробіток повинен був складати вісімсот гривень. Що ж було написано в договорі?

«Виконавець надає замовнику консультаційно-інформаційні послуги». Хто бодай трохи розуміється у таких справах, то очевидним стає – не за працевлаштування вносили свої кровні обдурені люди, а за інформацію. Проте навіть її не отримували.
За два тижні шахрайської діяльності пройдисвіток потерпіли 35 тернополян та жителів районів. І це лише офіційні дані – саме стільки людей звернулися до міліціонерів. Скільки ще клієнтів чекають вдома на роботу – невідомо. Міліціонери звертаються з проханням до усіх, хто мав справу з «Арбатом», повідомляти про це.
А лиходійки – досвідчені аферисти. Одна з них навіть раніше судима за статтею Кримінального кодексу – шахрайство.
Як повідомив заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Валерій Загородній, лиходійок затримали на гарячому. На даний час проти них уже порушили кримінальну справу за частиною другою статті 190 ККУ – шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб. Законодавець за вчинення такого злодіяння передбачив покарання у вигляді штрафу, або виправних робіт, або позбавлення волі. Якщо ж до обвинувачень, висунутих тернопільськими міліціонерами, додадуться підозри правоохоронців з інших регіонів, де діяла фірма з ідентичною назвою, то дуету пройдисвіток доведеться понести кримінальну відповідальність.
Цікаво, як пояснить своїм рідним затримання 26-річна жителька Маріуполя. Адже чоловіка жінка запевнила, що до Тернополя вона їде у відрядження. Її молодшій спільниці теж доведеться добирати слова, аби порозумітися з чоловіком. Щоправда, той збагне швидко, адже сам на даний час перебуває за ґратами.

Коментарі вимкнені.