Як львівський режисер зламав стереотипи – дивіться в “Кайдашевій сім’ї” 12 листопада

12 листопада Тернопільський драмтеатр ім.Т.Г.Шевченка підготував для глядачів прем’єру за мотивами Івана Нечуй-Левицького «Кайдашева сім’я».

Своє бачення презентує заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський. За словами режисера-постановника, повість Нечуя-Левицького покажуть в незвичному для тернополян баченні.

Вадим Сікорський
Заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський

– Я не ставлюсь до матеріалу, як до комедії. Тим більше, коли не стає тата, коли родина не може знайти порозуміння. Люди не до кінця зрозуміли, з чим цей твір звертається до читачів. Томи ми домовились з акторами, що не будемо робити з «Кайдашевої сім’ї» звичну комедію, якою її звикли сприймати усі, хто читав цю повість. Хоча, спочатку у акторів виникало безліч запитань через існуючі стереотипи відносно цього твору. Але зараз, я вважаю, таких питань у них вже нема.

Вадим Сікорський каже, що у повісті Нечуя-Левецького показано людську біду, яка виражається у безкінечному бажанні з’ясовувати стосунки та не давати один одному жити.

– Чому ж не сказати глядачу, що ми лише один раз народжуємося? Ми ж неправильно живемо. Я, можливо, перебільшую. Але, проживши на цій землі не 18 років, бачу, що ми дійсно живемо ненормально. І що саме дивно – що всі це розуміють, але продовжують так жити. Саме тому на сцені театру ми покажемо життя.

Заслужений артист України Іван Ляховський покаже характер Кайдаша, народна артистка України Люся Давидко – Кайдашихи. Актори: Андрій Малінович та Ігор Наконечний – Карпо. Максим Попович, Юрій Черненко – Лаврін. Оксана Малінович, Оксана Левків – Матря. Наталія Олексія, Наталія Черненко – Мелашка. Богдан Стецько, Микола Ткачов – кум.

Нагадаємо  з 23 по 27 листопадана тернополян очікує  ІХ Всеукраїнський фестиваль  «Тернопільські театральні вечори. Дебют».

Коментарі вимкнені.