Солодко-медовий мер з Тернопільщини

Ось уже майже 7 місяців пароплавом «Теребовля» керує новий капітан Поперечний Сергій Іванович. Що змінилося за цей час  у містечку, і чи подобається це теребовлянцям?

На вулиці Січових Стрільців, що неподалік скверика імені Тараса Шевченка, все як було. Нічого нового – огорожа і лавочки, заслуга  старого мера. За Вищим училищем культури, вулицею Шевченка, – міст, що веде на протилежний берег річки Гніздної. Зараз його реставрують. Робота кипить, і зроблено таки багато, кажуть теребовлянці: обновили перила, замінили ліхтарі, які не лише прикрашають міст,  а й що не менш важливіше світять. Зараз там міняють настил пішохідної доріжки . Міст знову буде дерев’яним.

В Теребовлі тішать нові ліхтарі, виявляється вони не лише на мості, але і на центральній вулиці, і по всьому місту.  Біля міської ради озеленили, прибрали, поставили смітники.  Люди користуються ними.

Недалеко від міської ради, не доходячи до вулиці Князя Василька, стоять сітілайти.  З рекламою, прикрашені живими квітами, вони виблискують на сонці.

Біля «Універсал» банку неначе переорали асфальт. Трудяться люди. Ремонтують тротуари.

– Треба від реставрувати старі будинки, – кажуть теребовлянці.  –

Поблизу Білого дому, як називають мешканці містечка, садять квіти.

Вулиця 22 Січня – найтемніша колись, стала світлою. Окрім ліхтарів тут полагодили тротуар. Встелили каменем.

Ахіллесовою п’ятою містечка вважається вулиця Паращука, там – погана дорога.  Теребовлянці кажуть, що глибокі ями, які після дощу нагадують озера. За їхніми словами, часто-густо на цій вулиці перекривають постачання води через проблеми з трубами, але останнім часом таких проблем не було. Очевидно труби замінили. Недобудований будинок культури також наче рана. Мешканці міста жартують, що не потрібно було ще освітлювати цю вулицю, щоб не бачити того жаху.

 

Останнім часом Теребовля змінилась. Цікаво, що думають про ці зміни мешканці міста.

– Ну що ж, центр подобається, але окрім цього потрібно слідкувати і за окраїнами!

Пані Ольга,48 років.

 

– Хм, видно, що старається. Особливо подобається заборона продавати алкоголь після 22.00.

Лілія,32 роки, вчитель.

 

– Знаєте, я лише місяць, як переїхав сюди із Тернополя. Деякі нововведення, про які я чув дуже тішать, і місто подобається. Але нажаль про самого мера нічого сказати не можу, я тут «новенький».

Руслан, 25 років.

 

– Коли бачу мера – він завжди щось робить: то каналізаційні люки оглядає,  до дивиться за роботою сміттєзбірних машин. І сам такий позитивний дядько!!!

Оля, 16 років, школярка.

– Хороший чоловік, але я б хотіла щоб він зайнявся облаштуванням дитячих майданчиків, для наймолодших жителів. А загалом, видно, що працює.

Ліля, 26 років, молода мама.


– Та щось робить, старається. Молодий, амбіційний. Хоче догодити жителям. Але не можливо зробити все і одразу. Люди повинні розуміти, що все буде поступово, і з часом.

Валерій, 48 років, водій.

– Новий мер? Ааа, той що самий головний!!!!- кричать наввипередки-Ну робить, щось видно, видно. Але хотілося б спортивних майданчиків,  немає де кататися на велосипедах і скейтах!

Іван-11років, Саша-12 років, Андрій-11років, школярі.

– Знаєте, до цієї людини я ставлюсь дуже позитивно! За такий малий термін і стільки зробив! Але одна людина не може сама все робити. Ми також повинні його підтримати. Жаль, що не всі жителі це розуміють!

Пані Галина, пенсіонер.

– Його роботу оцінюємо дуже позитивно! Дивіться скільки зробив: Виплатив зарплату працівникам комунгоспу, очистив  підземні каналізаційні труби. Який центр гарний зробив! А як чисто стало в місті! Приємно прогулятися!

Марія 62роки, Анатолій 50років.

 

Кокора Анна-Лілія, студентка Львівського національного університету імені Івана Франка, факультету журналістики

-1 thoughts on “Солодко-медовий мер з Тернопільщини

  • 17:04 | 23.06.2011 о 17:04
    Permalink

    Хотілось би щоб наші провінційні міста виглядали як провінційні міста і Голяндії,Німетченї,Данії,Бельгії. Щоб корли ти туди в перший раз попав то б і на все життя там би осилився. Успіхів новому меру Терембовлі.ще баго що тре зробити …

  • 10:43 | 24.06.2011 о 10:43
    Permalink

    Не завадило би новому меру навчить ще й вітатись до своїх городян і бути хоч трішечки привітнішим

    • 17:20 | 24.06.2011 о 17:20
      Permalink

      Та чоловік завжди зайнятий, він думає, як господарку поправити, весь в собі, явно ж не публічна людина, але таки не завадить бути привітнішим;)

  • 16:56 | 25.06.2011 о 16:56
    Permalink

    Стаття, не замовлена, хотіла показати, що мер дійсно старається, і тим самим заохотити його.Я не є професійним журналістом аби земі “заказували” статтю. Я лише навчаюсь. Окрім того, за назву я отримала “на горіхи”. Робіть висновки.

Коментарі вимкнені.