Спонсорів для книг батька шукає тернополянин Володимир Демчишин

– Зранку, замість “Доброго ранку”, батько казав: Послухайте, що я написав! – пригадує Володимир Демчишин. – Його завзяття до письма передалися мені.

Нова збірка тернопільського письменника Івана Демчишина вийшла нещодавно у світ. Її презентує не сам автор, а його син, який продовжив справу батька і теж почав писати книги, – пише “20 хвилин“.

– На жаль, батько не побачив своєї нової книги, – зітхає син письменника, Володимир Демчишин. – Уже півтора року його не має з нами. Але я пригадую, як він чекав та готувався до її видання.

Тернопільський письменник Іван Демчишин за життя видав понад 20 збірок. Однак, кожну виношував та плекав з любов’ю, як власну дитину, пригадує син.

– Кожна книжка, як дитина, над вихованням котрої потрібно постійно працювати, казав батько, – продовжує пан Володимир. – Він гордився, що “народив” стількох дітей.

В останню збірку – “Вертикальне коло: покоління без фіранок” – увійшли авторські вислови-афоризми, а також роздуми про владу, бізнесменів та “сильних”, які формують життя звичайних людей. Письменник не дає рецептів та формул щасливого життя, але розмірковує, чому воно не покращується для трудяг.

– Батька було всюди багато – він писав про все, що оточує кожного з нас. У нього великий життєвий досвід. Йому до всього була справа, – каже син Володимир. – Через свою небайдужість до життя він не полишав писати навіть у лікарні.

Останню книгу “Вертикальне коло” допомогла видати Тернопільська обласна рада та обладміністрація. Незабаром відбудеться її презентація.

– У батька залишилося чимало оповідань та віршів, які він не встиг опублікувати, – каже пан Володимир.

Зараз син письменника шукає спонсорів-книголюбів, які б профінансували готові до друку твори батька.

Коментарі вимкнені.