Суд над Щепановським має всі шанси стати найдовшим на теренах колишнього Союзу

Схоже суд на Щепановським претендує на Книгу рекордів, щонайменше України. Із чотирьох засідань повноцінним було лише перше, відтоді або потерпілі не з’являються, або головний обвинувачений знепритомнює.

Саме тому процес над президентом корпорації «Укрбудінвест» та головним бухгалтером фірми Євгеном Марценюком має всі шанси стати найдовшим в історії Тернопільщини, а може й на теренах колишнього Союзу. Адже у минулий понеділок, 26 вересня, головного обвинуваченого з судової зали забрала «швидка». Хоча все відбувалось як завжди. Прокурор прокаратури Тернополя Святослав Ороновський дочитав висунуті обвинувачення головного бухгалтера (аналогічні «Заслуженому будівельнику України»), і суддя Тарас Багрій перепитав кожного із потерпілих, чи висувають вони цивільний позов до обвинувачених. З’ясувавши, що практично всі вже відстояли свої права (або цей процес от-от завершиться) у господарському суді, напевно, планував звернутись до сторін – захисту та обвинувачення щодо подальшого перебігу процесу, як раптом почувся жахливий удар – і пана Щепановського не стало видно з-за перегороди для засуджених – він знепритомнів.

Троє бійців спецпідрозділу «Грифон» міцної статури марно намагалися підняти чоловіка з підлоги та посадити на лаву підсудних, аби надати медичну допомогу.

«Що він кіно нам показує?» – закричала одна з потерпілих. «Він що, кожного разу в суді буде здихати? То нехай вже здихає зовсім, але нам що робити?» – спересердя кинула інша жінка. І обидві заплакали.

Зрештою суддя оголосив перерву, а начальник конвою попросив присутніх покинути залу. Зеновію Васильовичу викликали швидку допомогу, відтак наступне засідання відбудеться аж у жовтні.

–          Мого підзахисного обстежили та у понеділок  повернули назад у Чортківський слідчий ізолятор, – лише сказав по телефону адвокат Щепановського Ростислив Лукашов.

«Він просто симулював серцевий напад», впевнені обдурені пайовики. Жінки стверджують, що безпосередньо перед судом дружина арештованого Оксана Щепановська передала йому три пачки корвалолу. І бідака все випив. Мовляв, недарма постійно пив водичку. Відтак серцебиття пришвидшилось, а чоловік у п’ятдесят – це вам далеко не «ягідка» (уявіть: із розкішних апартаментів раптом опинився нехай навіть у VIP-камері СІЗО (але тюрма є тюрма). Неясні перспективи, невпевненість штовхають бізнесмена до непродуманих (або навпаки) сценічних вчинків. Зрозуміло одне: стійко, по чоловічому сприймати випробування та мужньо відповідати за скаєне… йому здоров’я не дозволяє?

Олена Густенко, “Номер Один”

 

Коментарі вимкнені.