Тернопіль ярмаркував (фото)

Декілька мікрорайонів Тернополя перетворилися на великі осередки гамірної торгівлі у суботу 5 листопада. Люди мали можливість придбати овочі, мед, м’ясо, ковбасні та молочні вироби тощо за цінами виробників. Цьогорічний осінній ярмарок традиційно відбувався на майдані Мистецтв. А ще: на перехресті вулиць Дружби-Миру, на вулиці Л. Українки та на майданчику ринку «Галицький». Нагадаємо, відповідне розпорядження проведення ярмарку підписав міський головам Сергій Надал. Як запевняли організатори, до участі в ньому було залучено сільськогосподарських виробників та підприємства харчової промисловості з усіх районів Тернопільщини.

Відвідувачів торговиці, що розкинулася на майдані Мистецтв, розважали запальні мелодії музичного колективу, який приїхав із села Гончарівка Монастириського району. У першу чергу люди купували капусту, моркву та іншу городину. Швидко розібрали й відносно недорогу гречку, її вистачило не всіх.

Щоправда відгуки та враження від ярмарку були різними. Дехто з покупців стверджував, що минулорічний був значно багатший, аніж тепер.

«Торік пропонувався широкий асортимент риби, — розповіла тернополянка пані Валентина. — А ще, пригадую, були качки по 50 гривень. Зараз цього немає. Та, разом з тим, хочу зазначити: дуже добре, що організовують такі ярмарки. І люди мають змогу дешевше купити продукти».

Житель обласного центру пан Юрій придбав на перехресті вулиць Дружби-Миру передню чвертку свині (вагою 12 кг 700 грамів) вартістю у 30 гривень за кілограм.

«У першу чергу я задоволений тим, що це м’ясо не польське, а наше, домашнє, — каже покупець. — До того ж ціна значно нижча ринкової. А ще, для прикладу, мішок цукру тут коштує 300 гривень. Тоді як на базарі — 340».

Через тиждень, 12 листопада, планується проведення другого етапу сільськогосподарського ярмарку. Відтак люди сподіваються, що тоді вони зможуть придбати те, чого не знайшли цього дня.

Коментарі вимкнені.