Тернопіль за 700 тисяч відкупився від чергової сміттєвої кризи

Фото ТСН

На позачерговій сесії міської ради в Тернополі депутати виділили з бюджету 700 тисяч гривень для мешканців села Малашівці. Кожен тамтешній житель повинен отримати по дві тисячі гривень на руки, окрім того близько 200 тисяч піде на освітлення та ремонт соціальних споруд села. Мерія платить селянам гроші, аби ті не бунтувалися, і дали можливість продовжити вивозити сміття з міста на полігон біля Малашівець.

Знаючи, що проблема з селянами не уникнути, депутати заклали відповідну суму в бюджет міста ще на початку року. Однак для їх перерахування довелося скликати позачергову сесію. В міській раді кажуть, що селяни хотіли отримати гроші якнайшвидше.

“Ультиматиму селяни не ставили, просто дуже сильно наполягали, що їм ці кошти на оздоровлення потрібні саме зараз. Тому прийшлося скликати позачергову сесію, бо якби робили це на черговій – то аж в кінці липня. Відповідно гроші потрапили б до людей аж в серпні”, — пояснив Gazeta.ua заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Передавши гроші сільраді, мерія вирішила проблему з вивозом сміття до жовтня – саме такий термін закінчення договору підписаного з Малашівцями. Після цього представники сторін знову зберуться для обговорення подальших дій. В Мерії надіються, що до того часу вже матимуть місце під інший полігон. Звернулися до адміністрації, аби там виділили потрібну для цього ділянку.

Варто зазначити, міськрада Тернополя вже третій рік поспіль виділяє гроші для мешканців прилеглого до сміттєзвалища села. В 2009 році йшлося про субвенцію в 60 тисяч гривень, в бюджеті 2010 року фігурувала сума – 500 тисяч гривень. Мешканці Малашівців наполягають на закритті звалища. В 2009 та 2010 роках вони на кілька місяців перекривали дорогу сміттєвозам до свого села.

Андрій Янович, gazeta.ua

 

-1 thoughts on “Тернопіль за 700 тисяч відкупився від чергової сміттєвої кризи

  • 14:45 | 27.06.2011 о 14:45
    Permalink

    Думаю десь під кінець серпня в Тернополі запахне новою сміттєвою кризою. Всі передумови для цього є: безвідповідальна влада партії ВО “Свобода”, абсолютно дурні обіцянки Надала, вкрадені гроші за сміттєсортувальну лінію, яку мали ще поставити в перший місяць роботи “свободівської” влади.
    700 тисяч гривень, які забрали у тернополян – це ціна за безвідподальну, цинічну, брехливу та шахрайську владу “Свобода” в Тернополі. Якщо питання не буде вирішене в наступний рік – буде дуже слушно якщо разом з виборами в обласну раду відбудуться дострокові вибори і в міську раду..ж

Коментарі вимкнені.