“Тернопільобленерго” зацікавило європейського інвестора

ЄБРР відзначає, що інвестори очікують від України початок приватизації теплової генерації та енергорозподільчих підприємств.

Інвестори з нетерпінням чекають початку приватизації теплової генерації та енергорозподільчих підприємств, заявив, зокрема, директор і глава представництва Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні Андре Куусвек на конференції “Другий європейсько-український енергетичний день”, яка проходить у Києві 31 травня – 1 червня.

У травні на щорічній конференції Інституту Адама Сміта в Лондоні голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив, що в 2011-2012 роках Україна має намір провести приватизацію енергогенеруючих та енергопостачальних компаній.

До 11 червня НАК “Енергетична компанія України” повинна передати ФДМ 25,99% державних пакетів акцій  “Тернопільобленерго” для приватизації в поточному році.  Також будуть передані акції  “Дніпроенерго” (25% акцій), “Західенерго” (45,1%), “Вінницяобленерго” (50%), “Дніпрообленерго” (50%), “Закарпаттяобленерго” (50%), “Черкасиобленерго” ( 46%), “Крименерго” (45%), “Чернівціобленерго” (45%), “Донецькобленерго” (40,06%),  ), “Київенерго” (25%).

Про намір взяти участь у майбутній приватизації вже заявили кілька вітчизняних і західних компаній: “Дтек”, VS Energy International, AES, “Інтер РАО ЄЕС”, “Енергетичний стандарт” і група “Приват”.

Раніше Рябченко заявляв, що ФДМ розраховує виручити від продажу держакцій енергокомпаній в 2011 році близько 6 мільярдів гривень.

Економічна правда

Коментарі вимкнені.