Тернопільщина готується до проведення оздоровлення та відпочинку дітей

Про підготовку до проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2011 року йшлося під час розширеної обласної наради, яку провів голова ОДА Валентин Хоптян на базі стаціонарного заміського оздоровчого табору  «Зорепад».

Розпочинаючи нараду голова облдержадміністрації наголосив, що одним з пріоритетних напрямів державної політики є покращення здоров’я дітей, а важливим чинником його забезпечення є організація якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку.

«Цьому питанню маємо приділити якнайсерйознішу увагу, адже йдеться про здоров’я дітей. У цій справі дрібниць бути не може», – вважає голова облдержадміністрації.

На нараді було зазначено, що протягом останніх років трудові колективи та власники дитячих оздоровчих закладів виділяли мінімальні кошти або взагалі не виділяли на капітальні ремонти таборів та будівництво нових корпусів. Загалом ж на території Тернопільської області розташовані та діють 12 дитячих оздоровчих закладів.

Враховуючи те, що деякі дитячі оздоровчі заклади області побудовані у 60-80-их роках виникає загроза їх зникнення через зношеність та поганий стан дерев’яних та стаціонарних будинків і корпусів.

На думку начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Наталії Найчук, для забезпечення належного рівня функціонування дитячих оздоровчих закладів області  слід зобов’язати власників та директорів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку розробити перспективний план діяльності та розвитку таборів, де передбачити здійснення капітальних ремонтів, будівництво нових стаціонарних корпусів тощо.

Звертаючись до присутніх на нараді голів районних державних адміністрацій Валентин Хоптян дав доручення проаналізувати розмір коштів, закладених в місцевих бюджетах на проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей.

«Де це потрібно – слід збільшити фінансування. Резерви є. Далі ж треба працювати, аби цих резервів було більше», – каже Валентин Хоптян.

На думку керівника області, в кожному районі має бути заклад, де діти могли б відпочити та оздоровитися.

«У тих районах де такі заклади відсутні – потрібно вжити заходів задля створення оздоровчих таборів, передбачивши у них сучасні умови для перебування дітей», – переконаний Валентин Хоптян.

Коментарі вимкнені.