Тернопільська міліція проти вуличних музикантів

29 квітня журналісти НТера стали свідками неприємної ситуації. Студенти Тернопільського музичного училища у супроводі своїх викладачів організували для тернополян та гостей міста імпровізований концерт під відкритим небом.
Вони саме збиралися на міжнародний конкурс і вирішили “обкатати” конкурсну програму. Все було б добре – сонце у небі та посмішки перехожих… якби не службове рвення бравого тернопільського міліціянта. Не виймаючи рук з кишень і навіть не представляючись, людина у міліцейскій формі грубо розмовляла з  викладачами музичного училища, вимагаючи залишити обраний ними для концерту клаптик землі. Нарівні з обуреними перехожими ми також втрутилися у перебіг подій та попросили ознайомити нас з підставами для такого поводження.

 

Представник міліції відмовився від спілкування і швидко обернувся, розгледівши націлену камеру. …все ж музиканти вирішили перебратися подалі від “міліцейскої арки” і зупинилися біля пам’ятника Франку.

 

Супроводжуючи їх, ми зустріли відомих у Тернополі громадських та політичних діячів, яких спитали про бачення ситуації, а після закінчення концерту також звернулися за коментарем до начальника відділу культури міської ради Олександра Смика. На цьому відео ми свідомо не показуємо обличчя людини у формі, щиро сподіваючись на те, що погони рядового коли-небудь прикрасять зірочки за вірну службу громаді міста, а позиція окремо взятого недосвідченого міліціонера не має нічого спільного з позицією тернопільських правоохороних органів.

Вже під час монтажу відеоматеріалу, нам стало відомо з джерел близьких до оточення міського голови, що Сергій Надал повідомлений про цю ситуацію, і міська влада готує відповідні пакети рішень та домовленостей з правоохоронцями, щоб у майбутньому уникнути прикрих непорозумінь.

Коментарі вимкнені.