Тернопільска молодь буде брати участь в оновленні влади

В рамках проекту “Нове покоління влади в Україні: перспектива молоді”,  який реалізує ГО “Фонд “Європа ХХІ” в Україні проводиться  фокус-групове дослідження для визначення рівня активності молоді

Соціологічне дослідження має на меті визначити потребу суспільства і можливості участі молоді в оновленні політичної еліти в Україні

Вибори до Верховної Ради (2006 р. та 2007 р.) та Президента України 2010 року показали, що системного оновлення влади не відбувається (показники участі політичних партій, гендерні, вікові, освітні тощо). До того ж нині в Україні ми є свідками часткового відходу від демократичних цінностей і принципів. Чи може молодь вплинути на ситуацію? Адже ми пам’ятаємо приклади вирішальної активності молоді у критичний час суспільно-політичних змін: Революція на граніті 1991 р., Помаранчева революція 2004 р., нинішні акції протесту проти реформ у сфері вищої освіти.

Учасниками  дослідження були дві вікові групи: особи від 16 до 35 р.   (студенти, волонтери, представники шкільного та студентського самоврядування, молоді лідери та політики) та дорослі, старші 35 р. (державні службовці, викладачі,пенсіонери,підприємці, журналісти та робітники)

Дослідження проводиться у 5-ти обласних центрах України: Донецьк, Одеса, Рівне, Тернопіль, Чернігів та м. Київ, а також у 2 містах районного значення  в кожному регіоні.

Як зазначив регіональний координатор проекту в Тернопільській області  Ігор Процик: ”Дане дослідження дало можливість учасникам двох вікових груп фокус-групового дослідження поміркувати і почути один одного та зосередитися на проблемних питаннях молоді в регіонах та можливими шляхами їх вирішення. А це дасть нам можливість проаналізувати ситуацію в регіоні та виробити стратегію участі молоді в системному оновленні влади в Україні.”

В Тернопільській області  дослідження проводилось  з 28  по 30 квітня в м. Тернополі та  містах  Кременець і Теребовля Тернопільської області.

 

Коментарі вимкнені.