На Тернопільщині завершено облік мисливських тварин

Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області проконтролювало дотриманням вимог природоохоронного законодавства у період обліку мисливських тварин. Під час облікових заходів Держуправління попередньо погодило пропозиції щодо лімітів на використання окремих видів тварин двадцяти трьом користувачам мисливських угідь на території краю.

Загалом, отримана інформація стосовно чисельності основних видів мисливських тварин засвідчує, що в області спостерігається поступове збільшення чисельності дикої свині та козулі.  Обумовлене це як збільшенням кормової бази, так і впровадженням низки біотехнічних та природоохоронних заходів.

Натомість, встановлено тривожний факт зменшення більш як на десять відсотків популяції зайця-русака. Обставини, що призвели до цього екологами встановлені і детально аналізуються. Одна з причин – запровадження сільгоспвиробниками навесні широкозахватних землеобробних та посівних агрегатів, від яких гине значна кількість молодняка. Виявлено також, що кількість поголів’я лисиці, яка є загрозою для популяції зайців, вдвічі перевищує екологічно обґрунтовану норму.

Коментарі вимкнені.