Тернопільська влада вдалась до провокацій 9 травня

9 травня 2011 року керівники облдержадміністрації за активної підтримки правоохоронців вдались до чергових провокацій на Тернопіллі, – повідомляє прес-служба ВО “Батьківщина”.

Не знайшовши серед тернополян бажаючих потримати червоний прапор, Хоптян привіз декілька своїх колишніх однопартійців із інших областей. Не маючи на це ні морального права, ані юридичних підстав, голова облдержадміністрації разом із першими заступниками керівників Тернопільської обласної та Тернопільської міської рад очолили колону зі сталінською символікою. Не прислухались чиновники і до волі громадських об’єднань та районних рад, які напередодні прийняли та поширили свої заяви і звернення щодо недопустимості використання символів гноблення українців.

Сприяли в цьому і правоохоронці. Знаючи, що делегації «червонопрапорників» до Тернополя їдуть для організації провокацій, керівники МВС дали вказівку не чинити їм перешкод.

Використання символіки тоталітарного режиму, який роками перетворював українців на рабів, нищив нашу культуру історію, мову, релігію та традиції, ще раз свідчить про антидержавницькі плани Януковича і його оточення. Для них єдиною метою залишається власне збагачення та повна здача України на поталу Російській Федерації.

Таким чином влада вкотре «потопталась» не лише по національних інтересах українців, а й по пам’яті боронителів нашого краю.

Тернопільська обласна організація «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє про особисту причетність голови ОДА Хоптяна і керівництва силових структур до приїзду в область провокаторів з червоними прапорами та попереджає, що настане час, коли всі, хто стояв за цією провокацією, будуть відповідати перед законом, а вчинена владою чергова спроба розколоти Україну не вдалась, наблизивши крах діючої проросійської влади Януковича.

Коментарі вимкнені.