Тернопільські артилеристи успішно здійснили 210-ти кілометровий марш

Сьогодні, 26 серпня, протитанкова артилерійська батарея 11-ї окремої артилерійської бригади 13-го армійського корпусу СВ ЗС України успішно здійснила 210-ти кілометровий марш з Тернопільщини на Рівненський загальновійськовий полігон, і прибула до місця проведення цьогорічного командно-штабного навчання «Адекватне реагування-2011».

В ході здійснення маршу головна увага була приділена дотриманню заходів безпеки під час руху у колоні. Військовослужбовці, техніка та озброєння прибули на полігон у визначений час.

За словами командира 11-ї окремої артилерійської бригади полковника Сергія Корнійчука на полігоні протитанкова артилерійська батарея спочатку, вже на початку вересня, проведе самостійні тактичні навчання з бойовою стрільбою, після чого, згідно з планом, залучатиметься до проведення навчань «Адекватне реагування-2011».

– В ході навчання протитанкова артилерійська батарея, разом із деякими іншими підрозділами військових частин армійського корпусу, підсилюватиме батальйон 300-го окремого механізованого полку, – повідомив полковник Сергій Корнійчук.

Він також зазначив, що підготовку до першого етапу навчання батарея артилерійської бригади здійснила у пункті постійної дислокації. Тут було проведено контрольно-комплексне заняття, під час якого військовослужбовці показали високі результати.

Варто зазначити, що в ході навчанння усі завдання протитанкісти виконуватимуть на гарматі МТ-12 «Рапіра». Також, очікується, що під час «Адекватного реагування-2011» тернопільські артилеристи застосують високоточну зброю і протитанкову керовану ракету вітчизняного виробництва «Стугна».

Повернеться протитанковий артилерійський підрозділ у військову частину на Тернопільщину на початку жовтня, після завершення командно-штабного навчання.

Василь Лабай
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Фото автора

Коментарі вимкнені.