Тернопільські бібліотеки стали переможцями у програмі “Бібліоміст”

Дирекція Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки  та президія Тернопільського обласного відділення Української бібліотечної асоціації (ТОВ УБА) привітали переможців основного раунду конкурсу програми «Бібліоміст» з організації нових бібліотечних послуг із використанням вільного доступу до Інтернету та з нетерпінням чекають на впровадження проектів.

Програма «Бібліоміст» визначила групу українських публічних бібліотек, що пройшли відкритий конкурсний відбір. Офіційне оголошення назв 1083 книгозбірень-переможців відбулося 18 лютого 2011 року в Національному інформаційному агентстві «Укрінформ» під час спільної прес-конференції за участю Міністра культури України Михайла Андрійовича Кулиняка, директора програми «Бібліоміст» Матея Новака, директора Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Джаніни Ярузельські та президента Української бібліотечної асоціації (УБА) Ірини Олександрівни Шевченко.

У Тернопільській області перемогу в конкурсі одержали центральні бібліотеки шести районів, а саме: Бережанського, Борщівського, Монастириського, Підгаєцького, Чортківського, Теребовлянського. Двадцять шість книгозбірень, у тому числі п’ятнадцять сільських, братимуть участь у реалізації проекту.

Фіналісти протягом липня-листопада 2011 року отримають комп’ютерне устаткування, а це — 80 персональних комп’ютерів, принтери, веб-камери, навушники з мікрофонами та мережеве обладнання.

Бібліотекарі, які долучаться до програми, пройдуть навчання в галузі новітніх технологій та бібліотечних інновацій на базі регіонального навчального центру, що функціонує в Тернопільській ОУНБ.

Висловлюємо щиру подяку обласній державній адміністрації, органам влади й місцевого самоврядування, підприємцям, спонсорам за підтримку проекту та сподіваємося на виконання зобов’язань, які вони взяли на себе в листах підтримки, наданих бібліотекам.

В. І. Вітенко, директор Тернопільської ОУНБ, голова ТОВ УБА

Коментарі вимкнені.