Тернопільські міліціонери застерігають пасажирів від кишенькових крадіжок

У місті Тернополі минулого року сталося майже півтори сотні крадіжок в транспортних засобах. Щоб попередити такі злочини у новому році, міліціонери спільно з місцевими транспортниками вживають заходів для попередження зазіхань на чуже майно.

На перший погляд, кишенькова крадіжка – злочин, що до розряду дуже серйозних не віднесеш. Кримінальний кодекс теж не оцінює таке зазіхання на майно громадян як тяжкий злочин. Але для багатьох потерпілих втрата мобільного телефону, документів або гаманця із зарплатою досить відчутна.
Як правило, крадіжки ставалися у переповнених маршрутках в години пік. Злодії ніколи не підуть «працювати» у порожній салон громадського транспортного засобу, занадто великий ризик «засвітитися». А коли в автобусі темно і “набито”, то досвідченому кишеньковому крадієві є де розгулятися.
Проблему, пов’язану з переповненістю маршрутних автобусів, а, відповідно, збільшенням кількості крадіжок, керівник міської міліції Андрій Матрифайло обговорив з перевізниками, що надають послуги громадським транспортом в обласному центрі. Транспортники з розумінням поставилися до цієї проблеми. Вирішили запровадити контроль за рухом транспортних засобів, щоб на автошляхах не було надмірного скупчення маршруток та тролейбусів. Працівники ДАІ попереджатимуть водіїв про встановлену норму перевезення пасажирів, відтак, тих, хто її порушуватиме, притягуватимуть до адміністративної відповідальності.
Міліціонери роздрукували спеціальні листівки, у яких застерігають тернополян від кишенькових злодіїв. У кожному автобусі, маршрутному таксі та тролейбусі їх розмістили на видних місцях. Окрім цього, підготовлені спеціальні відео- та аудіоролики, які озвучують на зупинках через вуличне радіо а також в салонах транспортних засобів, що закликають тернополян бути обачними. Адже спостережливий пасажир точно не допустить крадіжки.
Правоохоронці сподіваються, що проведені заходи стануть позитивним досвідом для інших і допоможуть зменшити кількість крадіжок в автотранспорті.

Коментарі вимкнені.