Тернопільську коляду почують на Запоріжжі

Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян поспілкувався сьогодні з представниками тернопільського товариства «Молода Просвіта», напередодні їх від’їзду до Запоріжжя, де вони представлять традиційний галицький вертеп, – повідомляє прес-служба ОДА.

Метою такої акції є збереження українських традицій святкування Різдва Христового та популяризація і поширення їх в різних областях України.

«Молодь колядуватиме та щедруватиме у різних населених пунктах Запорізької області. Ця чудова акція має на меті продемонструвати єдність нашого народу та держави!», – вважає Валентин Хоптян.

Голова облдержадміністрації побажав просвітянам гарного перебування та щасливого повернення додому, а також висловив сподівання, що ця поїздка сприятиме налагодженню міжрегіональних зв’язків.

«Ми запросимо запорожан у наш край, щоб вони отримали нагоду ближче ознайомитися із нашими традиціями та звичаями», – каже Валентин Хоптян.

В свою чергу представники тернопільського товариства «Молода Просвіта» подякували обласній владі за увагу та допомогу, адже щороку управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації підтримує ініціативу Тернопільської обласної організації «Молода Просвіта» щодо проведення акції «Ми ідемо з колядою!».

До речі, починаючи з 2007 року молоді просвітяни побували в Сумах, Сєвєродонецьку, Чернігові, Києві, Одесі. Головною аудиторію зазвичай є діти та молодь, адже в кожному місті в першу чергу «Молода Просвіта» завітала з вертепом до шкіл, дитячих притулків та інших навчальних закладів.

Необхідність та позитивне значення даного заходу щороку підтверджується щирим захопленням дітей та дорослих, які чи не вперше бачать героїв вертепного дійства, чують такі красиві українські колядки.

Коментарі вимкнені.