Тернопільські замки паспортизують до Євро-2012

Стародавні фортифікаційні споруди – тернопільські замки та фортеці, яких в області понад тридцять, адаптуються до зустрічі іноземних туристів-гостей Євро-2012.

До кожної пам’ятки старовини проляже одно-дводенний маршрут у супроводі гідів-знавців англійської, польської, німецької та російської мов. Розробляються необхідні інформаційні матеріали, путівники.

Низка замків та фортець матимуть своєрідні «паспорти» – планшети, котрі біля входу твердинь на кількох мовах подаватимуть історичні дані про них, повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012».

До Євро-2012 оновить своє обличчя і один з найдавніших замків Тернопільщини – Микулинецький, котрому уже близько 450 років. Адже колишня твердиня варта того, щоб її побачили як вітчизняні туристи, так і гості європейської першості з футболу.

Львівські і тернопільські архітектори та реставратори на основі обстежень та іконографічних матеріалів розробили проектні пропозиції щодо пристосування замку під готельно-туристичний комплекс. Враховуючи те, що Микулинці розташовані поблизу траси Мінськ-Чернівці неподалік Тернополя, було запропоновано зробити саме так. Передбачено консервацію і реставрацію збережених елементів пам’ятки, а також відтворення втрачених архітектурних об’єктів.

Нині колишня твердиня – у складі Національного заповідника «Замки Тернопілля». Завдяки працівникам заповідника та волонтерам частково розчищено територію, впорядковано під’їзні шляхи до фортеці, яка цікава туристам у будь-яку пору року, в тому числі й у період проведення Євро-2012, – повідомляють у Національному заповіднику «Замки Тернопілля».

Коментарі вимкнені.