Тернополян закликають відвідати родичів в інтернаті

До Великодніх свят паски та інші продукти отримали мешканці петриківського дитячого будинку-інтернату та геріатричного будинку-інтернату від представників обласної влади. Як готуються до Пасхи у цих будинках бачила сьогодні знімальна група “Провінційних вістей”, – повідомляє телеканал TV4

До Великодніх свят у Петриківському геріатричному будинку-інтернаті вже підготувалася відома на Тернопіллі майстриня Світлана Драган.

Світлана ДРАГАН мешканка Петриківського геріатричного будинку-інтернату:

«Я цього року вирішила спробувати такий традиційний для України і нетрадиційний для мене вид, такий як писанки. Я деякий час вже займалася писанками, але я їх робила з бісера, а тепер вирішила зробити такі традиційні, як в Україні, мальовані»

Пані Світлана розповіла, що до свят готувались усі разом – і мешканці будинку, і працівники. Прибирали, готували. Великодня чекають з нетерпінням, адже в ці дні в гості до них завітають рідні та друзі. Саме уваги від близьких людей найбільш не вистачає мешканцям геріатричного будинку-інтернату, кажуть його керівники.

Ігор КОГУТ : заступник директора Петриківського геріатричного будинку-інтернату:

«Я нагадую усім, хто має родичів тут в нас в інтернаті. Нехай прийдуть до наших підопічних, нехай розділять з ними це свято, нехай з ними прогуляються за гарної погоди. Нехай привезуть своїх пасочок із тих сіл та міст, де вони є. Нехай родина за них пам”ятає»

Передвеликодні паски отримали усі 160 мешканців Петриківського геріатричного будинку-інтернату. Такі ж подарунки привезли і мешканцям Петриківського дитячого будинку-інтернату. Тут наразі виховується 34 дівчинки.

Вихованці дитячого будинку у неділю, на Великдень, підуть до церкви, а потім разом снідатимуть, розповів директор Михайло НОВОСАД. Кожна група дітей посвятить свій кошик. Загалом, на майбутнє, у директора та вихованців інтернату є багато мрій та планів.

 

Коментарі вимкнені.