Тернополяни прибирають чужі могили

Прибравши напередодні Великодніх свят власні домівки, тернополяни не забувають і про померлих. Погода весняному благоустрою сприяє, тому прибирати на могилах рідних вони почали ще два тижні тому. Не менше роботи навесні і в комунальників. Лише з двох кладовищ Тернополя вони щодня вивозять близько десятка КамАЗів сміття. Відтак, кажуть, до свят цвинтарі міста будуть чистими, – повідомляє телекомпанія TV4.

Сергій ТЛУМАЦЬКИЙ  начальник СКП “Ритуальна служба”

Наша територія – це доріжки і дуже болюче – це вивіз сміття. Сміття вивозимо дуже багато, долучили “Спецбуд”, допомагає нам транспортом, і управління парків, тому що в нас одна грузова машина і один екскаватор. Тобто своїми силами ми б і не справились.

Лише з Микулинецького кладовища та цвинтаря у Підгородньому комунальники щодня вивозять до десяти КамАЗів сміття. Після зими впорядкувати треба немалу територію, тому роботи вистачає всім працівникам підприємства. На могилах рідних прибирають і тернополяни, фарбують, миють, прикрашають квітами. Старі вінки замінюють новими, однак і цим не обмежуються. На деяких могилах, окрім традиційних атрибутів, можна побачити й вишиті рушники. На інших – освячену лозу. Відтак до великодніх відправ чимало могил вже готові. Та є серед них і такі, за якими, схоже, доглядати нікому.

Ольга  тернополянка каже, що прибирає, от прийшла прибирати, а тут бачить по сусідству ніхто, та й думаю приберу.

Пан Ігор  тернополянин: «Збоку могила, як відносяться, за роки я їх тут не бачив ні разу. Це такі, їхні справи. Я не можу їх судити. Може, нікого немає вже, і таке може бути»

Доглядати за такими могилами готові комунальники. Щоправда, ця послуга платна.

 

Коментарі вимкнені.