Тернополяни взяли участь в акція проти законопроекту «Про вищу освіту»

Попереджувальна акція проти законопроекту «Про вищу освіту» відбулася 31 січня під комітетами Верховної Ради України.

«Ви нам – корупцію, ми вам – революцію!», «Не бійтеся, організуйтеся!» – із такими та схожими гаслами на акцію вийшли три-чотири сотні громадян, здебільшого це були студенти. Участь у попереджувальному заході приймав і активіст «За Україну!», депутат Тернопільської облради Степан Барна.

«Зареєстрований законопроект «Про вищу освіту»Наші вимоги:
1)Відхилити законопроект Єфрємова і компанії “Про вищу освіту”.
2)Скасувати постанову про скорочення в 2011 році навчання за рахунок держбюджету на 42%.
3)Підвищити студентські стипендії до прожиткового мінімуму.
4)Підвищити зарплату викладачам.
5)Надати реальну автономію вищим навчальним закладам. у Верховній Раді можуть ухвалити вже на початку лютого, а наслідками такої постанови можуть стати деградація та корупція в університетах та інститутах держави. У загальному, запропоновані норми законопроекту суперечать передвиборчим обіцянкам Президента Януковича та Партії регіонів, яка зараз знаходяться при владі» – зазначив Степан Барна.

Активіст «За Україну!» наголосив, що деякі норми законопроекту «Про вищу освіту» загрожують ще більшою комерціалізацією освіти та узаконенням умов для високого рівня хабарництва. Якщо відповідний законопроект буде прийнятий у теперішньому вигляді, то державу охопить хвиля масових студентських протестів, а результатом законопроекту може стати поступове зникнення студентів-бюджетників та збільшення витрат батьків студентів-контрактників.

Коментарі вимкнені.