Тернорполянка повірила шахрайці і залишилась без житла

Цивільні позови, які пред’явили восьмеро потерпілих затриманій тернопільськими міліціонерами шахрайці, склали понад півмільйона гривень. Чи не найбільше постраждала колишня власниця приватного будинку в обласному центрі.
Як розповів начальник Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Андрій Матрифайло, міліціонери затримали пройдисвітку. Слідчі інкримінують їй частину 4 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. 29-річна жінка, пропонуючи друзям та знайомим шалені заробітки від операцій з обміну валюти, виманювала у них тисячні суми. Потерпілі довіряли благодійниці, адже спочатку вона й справді давала можливість непогано заробити, проте згодом шахрайські обіцянки тріснули, як мильні бульбашки.
Зі слів потерпілих, почалося все із солодких обіцянок. Лиходійка, розповідала комусь про аптечний бізнес, когось заманювала розмовами про власну фірму, що займається будівництвом, а декому демонструвала свою платоспроможність, носячи в сумці пачки валюти.
Люди отримували вкладені гроші з чималими відсотками, а ті, хто не бажав за короткі терміни повертати готівку, отримували від «бізнесменки» інформацію про чималі доходи. Можливість заробляти спонукала багатьох людей вкладати кожного разу все більші і більші кошти і навіть залучати до вдалих капіталовкладень своїх знайомих. Серед тих, хто став жертвою шахрайки через рекомендації був і тернополянин. Чоловік повернувся із заробітків, а теща підказала, що є можливість вигідно заробити, обмінюючи валюту. Тернополянин не надто був довірливий, тому спочатку став з’ясовувати, чи справді обіцянки реальні. Як зізнається сам, остаточно переконатися допоміг випадок, коли підприємлива жінка відкрила перед ним сумку битком набиту пачками валюти. Ось так трохи-потроху чоловік став віддавати шахрайці кровно зароблене. Спочатку вклав п’ятсот доларів, повернулося набагато більше, за сімсот отримав ще більші відсотки, тоді тернополянин віддав тисячі, і… з кінцями. Таких, як цей чоловік було ще шестеро. Тепер люди намагаються повернути навіть по тридцять тисяч американських доларів.
Ще одна жертва спритної шахрайки втратила будинок в обласному центрі. Жінка погодилася на вигідні пропозиції знайомої і майже за півціни продала власний будинок, маючи переконання, що як тільки отримає прибуток буде і при грошах і з власністю. Ситуація склалася зовсім по-іншому.
Свідчення підозрюваної спростували усі раніше вигадані фантазії про бізнес. Насправді, жінка ні аптеками, ні фірмами не володіє. На запитання про спільників шахрайка каже, що їй допомагали двоє мужчин, яким вона передавала гроші. Що це за люди, звідки вони – міліціонери ще встановлюють. Чи усвідомлює молода жінка, яку відповідальність доведеться понести за скоєне? Адже порушення статті, яку їй інкримінують, передбачає покарання від п’яти до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Коментарі вимкнені.