«Торнадо» стало поштовхом для розвитку кінного спорту нв Тернопільщині

На Тернопільщині влада сприятиме розвитку кінного спорту в області. Про це заявив під час зустрічі із керівництвом кінноспортивного комплексу «Торнадо» та представниками асоціації конярства Німеччини голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.

«Ми зацікавлені у розвитку кінного спорту області та створенні обласної федерації цього виду спорту. Переконаний, що спільними зусиллями місцевих ентузіастів та влади ми досягнемо у цій справі добрих результатів», – сказав Валентин Хоптян.

За ініціативи підприємця Івана Панькуша у Бучацькому районі діє кінноспортивний комплекс «Торнадо», збудовано конюшню європейського типу та завезено скакунів різних порід з Німеччини. Заняття ведуть професійні тренери та фахівці. Проект функціонує у двох напрямках: розвиток кінного спорту та розведення високопорідних коней. Зараз тут утримуються  понад 40 коней, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Як розповів Іван Панькуш, ще одним напрямком роботи центру є іпотерапія – метод лікування, заснований на взаємодії людини з конем. Спілкування з цими тваринами – порятунок для дітей, хворих на церебральний параліч.

Говорячи про перспективи комплексу, підприємець повідомив, що в область прибула німецька делегація, очолювана віце-президентом асоціації конярства Німеччини, членом олімпійської збірної по верховій їзді Німеччини Вольфом Лapом. До її складу увійшли Андреас Лоренц – президент союзу кіного спорту Саксен, Норберт  Фрайштедт – керуючий директор союзу конярів земель Саксен та Тюрінген, Петер Кунатг – власник німецького кінного центру «Geschtud am Kirschberg». Метою їх перебування на Тернопільщині є проведення атестації та сертифікації кінноспортивного комплексу «Торнадо».

Коментарі вимкнені.