Цієї ночі був найсильніший за пістоліття землетрус в Іспанії! (фото)

Тисячі мешканців міста Лорка в Іспанії провели ніч під відкритим небом після найпотужнішого за останні півстоліття землетрусу. Третина населення міста позбулася даху над головою, – повідомляє ТСН

Два підземних поштовхи магнітудою до 5,0 сталися напередодні ввечері на південному сході країни з різницею в дві години.

Загинули щонайменше 8 людей, причому місцеві ЗМІ рахують, що їх було 10 – двоє загиблих жінок були вагітними. Крім того, серед жертв стихії є 14-річний хлопчик.

Майже 50 людей отримали важкі травми, ще кількасот людей дістали незначні поранення. Щоб надати екстрену допомогу постраждалим, рятувальники розгорнули польовий госпіталь.

У місті зруйновано історичний центр: багато будинків вкрилися тріщинами, пошкоджено безліч автомобілів, тротуари завалені сміттям. Серйозних збитків завдано пам’ятникам архітектури. Підземні поштовхи фактично зруйнували фасад залізничного вокзалу, пошкодили обидві міські лікарні, школи і церкви.

У регіоні перервано залізничне і автомобільне сполучення, немає газу, електрики та мобільного зв’язку.

Понад 10 тисяч людей були евакуйовані. Зараз руйнування оцінюють експерти. Міністерство оборони країни направило до постраждалого регіону дві бригади військових та сотні поліцейських з інших міст для участі у рятувальних та відновлювальних роботах.

Епіцентр землетрусу був розташований у горах Сьєрра-де-Терція у муніципалітеті міста Мурсія, в 4 кілометрах від Лорки. Землетрус викликав значні руйнування у радіусі 10 кілометрів від міста, і навіть відчувався в інших провінціях (Альмерії та навіть у Мадриді).

Зауважимо, що в Іспанії сильні землетруси трапляються вкрай рідко. Востаннє настільки сильний землетрус стався у провінції Гренада в 1956 році. Тоді загинули 12 людей, 70 отримали поранення.

Фото: ТСН, Точка.Нет

Коментарі вимкнені.