Ціни на бензин зростуть вже цього тижня

Вже цього тижня подорожчає бензин, подолавши психологічний бар’єр у 9 гривень за літр А-95. Слідом за ним подорожчають і А-92, А-80, дизпаливо.

Причому, за прогнозами експертів, зростання цін може виявитися значним – відразу на 30-40 копійок. Тобто літр А-95 коштуватиме не 8,75-8,90, а 9,20-9,40 грн / л. Причина економічна – це нафта, що подорожчала за 4 місяці з $ 82 до $ 100 за барель (160 л). Сьогодні має відбутися засідання експертно-аналітичної групи (ЕАГ) при Кабміні. До неї входять представники профільних міністерств і відомств, трейдерів і незалежні експерти, пише газета Газета.

Як повідомило нам джерело в міністерстві, ЕАГ встановить новий ціновий коридор на наступну декаду, в межах якого перебуватиме ціна на нафтопродукти – за прогнозами, максимально 9,4 грн / л. Остання зустріч пройшла 28 січня, і на ній учасники ринку і віце-прем’єр Андрій Клюєв домовилися стабілізувати ціни на А-95 в межах 9 грн / л на першу половину лютого, що й було виконано.

Нагадаємо, це передбачає меморандум між Кабміном і трейдерами, підписаний ще в 2006 році, коли Віктор Янукович був прем’єром. Відтоді домовленості переважно дотримуються, і палива на заправках вдосталь, як імпортного, так і вітчизняного. Хоча ціни іноді виходять за межі коридору, як це було в січні, у зв’язку з чим Антимонопольний комітет почав розслідування про обгрунтованість їх зростання, яке поки що триває.

-1 thoughts on “Ціни на бензин зростуть вже цього тижня

  • 00:04 | 23.02.2011 о 00:04
    Permalink

    Щось це подорожчання нафти торкається тільки України. До мене з Росії приїхав брат, у них паливо дешевше удвічі. Певно, з якоїсь іншої нафти роблять його…

Коментарі вимкнені.