У найближчому майбутньому на релігію чекає вимирання

Вчені, проаналізувавши кількість віруючих у різних країнах і зміну цього параметра в часі, прийшли до висновку, що в доступному для огляду майбутньому на релігію чекає вимирання.

Як повідомляє BBC News, під час дослідження вчені вивчали статистичні дані про кількість громадян, які називають себе віруючими, в різних країнах по всьому світу, в тому числі й у США, країнах Європи, Канаді та Новій Зеландії. За останні сто років кількість релігійних людей у ​​всіх досліджених країнах зменшувалася — наприклад, в Америці атеїсти були єдиною релігійною групою, яка з часом ставала більшою в усіх 50 штатах.

Вчені вирішили перевірити, чи можна пояснити наявну статистику за допомогою математичної моделі, в основі якої лежить міркування про корисність релігійної приналежності. Ця модель передбачає, що люди прагнуть бути членами тієї соціальної групи, участь у якій здається їм найбільш вигідною. Вчені показали, що параметри зміни чисельності членів умовних груп атеїстів та віруючих добре вкладаються в параметри, що передбачаються цією моделлю.

Нагадаємо, раніше дослідники, які поставили перед собою завдання пояснити людську віру в існування раю, прийшли до висновку, що едем — це нереально існуюче місце, процес або надприродне явище. Це те, що відбувається з мозком людини у мить смерті.

За матерiалами: Lenta.ru

Коментарі вимкнені.