У “Розумові ігри” бавляться тернопільські школярі

Дитяча гра “Хрестики-нулики”, як виявляється, не зовсім проста. Учні 6-А та 5-Б класів школи №6 кажуть, що це – ціла наука.

До речі, вони 13 січня стали переможцями на шкільному фестивалі розумових ігор.

Я вперше грав, але враження неймовірні, – розповідає п’ятикласник Юрій Вашків. – Тут замало знати тільки математику. Потрібно, щоб гравець був всебічно розвинений. Окрім того, необхідно бути стратегом, уважним та кмітливим. Адже тільки тоді суперник не “обставить” тебе.

Спробувати свої сили у “Розумових іграх” вирішив однокласник Юрія Святослав Бакан. Він пояснював правила гри “Го”, так званих “китайських шахів”.

У “Го” грали за бажанням, – каже школяр. – На папері були накреслені кілька ліній, а учасники з різних команд повинні були ставити на них свої крапки. Але обов’язково мала бути однакова відстань між клітинками. Перемогла команда нашого класу – “Екстрім”, бо нам вдалося “оточити ворогів” з усіх сторін.

Натомість п’ятикласниця Віталія Скала каже, що хотіла б взяти участь у міських “Розумових іграх”. На її переконання, рівень складності там буде серйозніший. А це стимулює до вдосконалення.

Серед шостих класів перемогла команда “Лідери”. Для того, щоб виграти, каже один із учасників Ярослав Рій, грали в “Хрестики-нулики” на перервах, інколи навіть на уроках.

Це не звичайна гра, як думають усі діти, – продовжує він. – Тут треба ставити знаки в п’ять рядів як по вертикалі, так і по горизонталі. Тож виходить, така собі головоломка.

Ярослав – відмінник. До того ж, гарно знає математику. Тому на змагання, як він говорить, відправила вчителька. Але після першої спроби він уже сам із задоволенням братиме участь у таких шкільних ігрових фестивалях.

А от ровесниця Ярослава Каріна Панасюк просто любить різні заходи й майже завжди є активною учасницею подій.

– У мене не одні п’ятірки, але я люблю думати, – розповідає дівчина. – Часто вдома розгадую анаграми та судоку. Тому “Розумові ігри” були для мене іспитом на мій загальний розвиток.

Наступний фестиваль розумових ігор відбудеться у школі №6 у лютому. Точно із класами-гравцями та датою поки ще не визначилися. Але школярі вже з нетерпінням чекають конкурсу, аби позмагатися за високе звання найрозумніших.

До речі, у червні минулого року команда школи №6 зайняла загальне друге місце у фінальній частині міського фестивалю розумових ігор.

Наталія БУРЛАКУ, “20 хвилин

Коментарі вимкнені.