У серпні оздоровлять дітей зі синдромом Дауна

http://ukranews.com

У цьому році оздоровилося 31 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування та 188 дітей з малозабезпечених сімей. Основним місцем їхнього відпочинку традиційно є МДЦ «Артек», ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія», обласні табори та санаторії.

Сімейні табори проводять для дітей-інвалідів та дітей з розумовою відсталістю. Зокрема з 18 по 31 липня у Скоморохах Бучацького району відбувся сімейний табір для 21-ї розумово відсталої дитини. У серпні планують провести оздоровлення дітей і молоді Тернопільської обласної організації батьків, діти яких хворіють на цукровий діабет та дітей з синдромом Дауна, – повідомили у прес-службі міської ради.

Для сімей, які виховують дітей-інвалідів, опікуються дітьми-сиротами, багатодітних родин організовують мандрівки вихідного дня, екскурсії.

Спеціалізовані табірні зміни для дітей з кризових та неблагополучних сімей цього річ провели в с. Антонівці Шумського району. Загалом оздоровилося 47 дітей. Мандрівні табірні зміни планують провести у серпні для прийомних сімей.

Крім того, відпочинок організували дітям, які відвідують дитячо-юнацькі спортивні школи. У Скоморохах відпочивали вихованці школи з греко-римської боротьби. У спорткомплекс «Динамо» (Волинська область) відправилися діти зі школи «Екстрім». У серпні планують провести табір для дітей, які відвідують дитячо-юнацьку спортивну школу з футболу.

Чимало заходів проводиться і для сімейного відпочинку та розваг – це різноманітні конкурси, ігротеки, естафети, вікторини. Щорічно у місті відзначають День сім’ї, Дні матері та батька, де стало традиційним урочисто відзначати кращих матерів та батьків.

 

Коментарі вимкнені.