У тернопільському парку “Топільче” живе 10 білих ланей

У тернопільському парку “Топільче” сьогодні можна побачити фазанів, качок, лебедів, павичів, кіз, осла, поні, коней, страусів та особливу увагу відвідувачі звертають на вольєр з ланями. З відкриттям парку цих тварин привезли з Казахстану. І тепер щороку їх кількість збільшується. Кілька тижнів тому у тернопільських ланей народилося три малюки, – повідомляє ТВ-4.

За відсутності табличок з інформацією про тварин, відвідувачі зоопарку часто плутають ланей з оленями та косулями. Але лані значно більші, ніж косулі, та менші і легші, ніж благородні олені. Завдяки своїм сильним ногам лань може перескочити двометрову огорожу. Тому часто їх можна побачити у вольєрі з кіньми. Шерсть у лані переважно бурого або коричневого кольору, але тернопільські лані – білі. Всього в нашому парку таких тварин живе десять.

– Від початку заснування зоокутка їх привезли з Казахстану. І тут вони до сіх пор в нас виводяться. І тепер вони переросли з ланей в альбіносів ланей. Були плямисті, а тепер стали біліші.  В них в жовтні такий період, називається «гон» . І після того навесні, на літо родяться лані, – розповідає завідувач зоокутка парку «Топільче» Іван САВКА .

Іван Савка розповідає, доглядати за ланями не важко. Хоча вони живуть швидше в помірних, ніж у холодних країнах, українські зими переносять стійко. Особливого харчування вони не потребують. Їдять сіно, овочі, траву. Радіють тварини, коли тернополяни підгодовують їх печивом і цукерками, незважаючи на табличку «Годувати тварин суворо заборонено».

В парку дуже гарно. Особливо подобається куточок з ланями. Тварини дуже доглянуті і красиві.

Дуже гарно. Тут мало правда тих тваринок, але вот особливо ці лані. То прекрасно і діти як бачать живу природу, спілкування з ними. То дуже дуже дуже гарно. І добре, що в нас в Тернополі є такий куточок.

Коментарі вимкнені.