У тернопільських лікарнях планують скоротити кількість ліжко-місць

Реформування медицини Тернополя загрожує безробіттям медпрацівникам міста. Ліквідація поліклінік на «Ватрі» та комбайновому заводі залишила без роботи більше 50 людей.

Пояснити, чому міська влада не виконала своєї обіцянки забезпечити роботою всіх медиків, у начальника міського відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міськради попросив депутат Тернопільської міської ради від партії «За Україну!» Тарас Юрик.

Тарас Юрик, депутат міськради: «Є лист від 23-х лікарів, на який міська рада не відреагувала. І я хотів би отримати відповідь. Тому що, за останніми даними, 30 чоловік з «Ватри» досі непрацевлаштовані, також 25 чоловік звільнено з комбайнового. Надайте, будь ласка, інформацію».

Ростислав Левчук, начальник міськвідділу охорони здоров’я: «На сьогоднішній день всім працівникам цих поліклінік запропоновані посади такі, які вони займали, або аналогічні. Інше питання, що не всі згодилися, і в результаті – відмовилися. А було запропоновано всім. І це зафіксовано в документах».

Незрозумілою є й доля працівників інших медзакладів Тернополя. За словами Ростислава Левчука, кількість ліжко-місць у місцевих лікарнях на 160-180 перевищує норму. Проте без звільнення працівників медичних закладів можна скасувати лише чверть цієї кількості. Чи призведе ліквідація майже двохсот ліжко-місць до скорочення медперсоналу, поцікавився депутат Тернопільської міської ради від партії «За Україну!» Роман Заставний.

Роман Заставний, депутат міськради: «Ви сказали, що на сьогоднішній день, на вашу думку, чи по рішенню певних комісій, 160-180 ліжкомісць є зайвими, так? Чи стоїть питання, що будуть скорочені найближчим часом ці місця? Це перше питання. І друге: чи володієте ви інформацією в розрізі кожного медичного закладу, наскільки станом на сьогоднішній день заповнені ці місця?»

Ростислав Левчук, начальник міськвідділу охорони здоров’я: «На сьогоднішній день без звільнення працівників можна оптимізувати щонайменше 40 ліжок. Друге питання, що на сьогоднішній день наповненість лікарні становить більше 80% ліжкового фонду».

До позитивних змін у тернопільській медицині міська влада віднесла відкриття двох підстанцій швидкої допомоги на базі лікарень №2 і №3. До речі, пункти відкрили за кошти, передбачені на утримання цих же медичних закладів, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.