У Тернополі буде «Арт-хостел «Дім їжачка»

Гроші на свої проекти отримали переможці XІІІ конкурсу бізнес-планів та соціальних проектів серед молоді. Проходив він під гаслом «Бізнес починається з ідеї». Призовий фонд — 5000 гривень. Організували конкурс обласний молодіжний центр праці й управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації.

У фінал вийшли 20 проектів у номінаціях: «Виробництво, сфера послуг і торгівля» та «Соціальний проект». У першій переміг бізнес-план «Арт-хостел «Дім їжачка», розроблений Сергієм Балуцьким із Тернополя. В другій — «Студія Anima.Ter» тернополянки Алли Соколовської. Їх нагородили тисячею і трьома тисячами відповідно. Всі інші переможці отримали цінні подарунки.

Сергій Балуцький розповів, що спершу хотів створити звичайнісінький хостел. Таких багато у Львові, Києві та інших європейських містах. Їх полюбляють молоді туристи, адже на відміну від готелю в хостелі платять не за цілий номер, а тільки за ліжко. Але обдумуючи проект, зрозумів, що мало створити просто місце для ночівлі, необхідно зацікавити туристів та жителів міста чимось неординарним, простим і водночас творчим. Саме так виникла ідея першого в Тернополі арт-хостелу. Сергій Балуцький переконаний, що він приваблюватиме не тільки гостей, а й тернополян. Крім того, «Дім їжачка» стане місцем проведення різноманітних вечірок, квартирників, творчих зустрічей.

Потреба в арт-хостелі сьогодні є, — каже Сергій. У цьому переконався під час візиту друзів-поляків. Їм не було де залишитися на ніч, йти у готель вони не хотіли.

Ідея тернополянина розрахована в основному на молодь, яка хоче чогось нового і цікавого, а також для наших та іноземних туристів, які будуть подорожувати регіоном. Якщо ж проект вдасться реалізувати найближчим часом, то він неодмінно зацікавить уболівальників «Євро-2012».

Сергій вважає, що такі конкурси надзвичайно потрібні студентам. Це нагода бути почутим, побаченим та можливість відчути себе в ролі великого підприємця. Для студента це ще й практика в написанні бізнес-плану, умінні представляти себе. Також під час проекту можна знайти спонсорів та рекламних партнерів. Гроші виграти може кожен, але чи зможе він їх правильно вкласти, це вже зовсім інша справа, — підсумовує Сергій Балуцький.

Анна ЗОЛОТНЮК, «Вільне життя плюс»

Коментарі вимкнені.