У Тернополі люди готові продати голос за пакет гречки

2 листопада на Театральній площі Тернополя молодіжне крило партії “Фронт Змін” провело акцію “Я не продаю свій голос!”.

Акція покликана звернути увагу тернополян на проблему продажу голосів на виборах. Зокрема в приклад йшли вибори до місцевих органів влади 2010. За скормними підрахунками експертів тільки в самому Тернополі 30 000 жителів міста продали своє виборче право за гроші!

Молоді активісти вирішили провести акцію в два етапи:

  1. Провели імпровізоване соціологічне опитування в якому дізнавались:
    1. чи голосували респонденти на минулих виборах?;
    2. Чи пропонували Вам гроші за голосування за певну партію?;
    3. Яку саме суму Вам пропнуали?;
  2. А в другій частині акції активісти розкидали по площі “матеріальну допомогу” в розмірі 10 копійок тим “громадянам” які продали свій голос на виборах!

 

“По закінченню першої половини акції ми почули від більш ніж двадцяти респондентів шокуючу інформацію! Вони продавали свої голоси за 50, 100, 120, 150 та 200 гривень! Є люди які готові продати свій голос за пакет гречки, кусок сала та будь-які харчі! Це неприємно шокує… Але це дійсніть нашої держави і з нею треба боротись. Саме для цього ми робимо такі акції! Люди мають розуміти, що підвищені податки, закриті школи та поліклініки, до небес підняті тарифи і повне свавілля влади – це результат проданих нашими друзями, колегами, родичами голосів на виборах. Нас, організаторів акції тішить тільки одне – все таки більшість опитаних нікому та ніколи не продасть свій голос!” – так прокоментував акцію Омелян Іван, координатор молодіжного крила партії “Фронт Змін”.

 

Закінчилась акція закликом до всіх жителів Тернополя ніколи не продавати свої голоси, бо майбутнє нас та наших дітей немає ціни!

Коментарі вимкнені.