Мерія Тернополя візьме під жорсткий контроль перевізників

маршруткаДо кінця першого кварталу весь громадський транспорт міста обладнають системою GPS-навігації. Про це заявив міський голова Сергій Надал.
«Розроблений графік. Зараз вже близько 30% громадського транспорту обладнані GPS-трекерами – тролейбуси і приватні автобуси. Є розписаний графік, який погоджений з кожним перевізником. Плануємо протягом першого кварталу встановити на всьому громадському транспорті.
Вже працює диспетчерська служба в тестовому режимі. Зараз ми відпрацьовуємо ті недоліки, які можуть бути, щоб в майбутньому їх уникнути. Наразі все працює ефективно. Поломок не має. Коли встановили їх на тролейбусі то зменшився пробіг за день. Я не міг собі цього уявити. Як тролейбус, який їздить по електролінії, може проїжджати меншу відстань?», – розповів мер.
За словами Сергій Надала, встановлення системою GPS-навігації вигідне і перевізникам і пасажирам.
«Ми бачитимемо час виїзду на маршрут і час закінчення роботи, час заїзду на зупинку. Перевізники зможуть контролювати своїх водіїв. Ми ж контролюватимемо перевізників.
Думаю в перспективі зробимо систему загальнодоступною. Щоб людина, яка має інтернет не мерзнула на зупинці, а подивилася графік руху на своїх зупинці і перед приїздом свого автобусу вийшла з дому. Системою GPS-навігації автобуси обладнають за кошти перевізників, тролейбуси – за гроші тролейбусного депо», – додав Сергій Надал.

-1 thoughts on “Мерія Тернополя візьме під жорсткий контроль перевізників

Коментарі вимкнені.