У Тернополі міняли сигарету на цукерку (фото)

26 травня у Тернівському районі активісти учнівської та студентської молоді провели акцію «Сигарету – на конфету». За підтримки Комітету у справах сім’ї і молоді виконкому Тернівської районної у місті ради та Червоного хреста, юнаки і дівчата вимінювали у перехожих курців сигарети на цукерки.

По суті, тютюн – це наркотик . Якби звичка курити виникла сьогодні, коли відомі наслідки для здоров’я, її, безумовно, заборонили б як небезпечну для суспільства. Пристрасть до куріння значно зросла. Також більше стала курити молодь, надто дівчата… Тому просто знати, що курити – це погано, нічого не змінить. Залежність від нікотину означає, що курцеві потрібна допомога, щоб позбутися куріння. Аби 7 мільйонів українців здійснили свою мрію та кинули курити, потрібно діяти і державі, і всім громадянам.

Власне усвідомлення важливості діяти кожному, а не чекати допомоги зі сторони, і стало поштовхом до проведення даного заходу. Як пояснює одна з учасників Катерина Заїка, ми виходимо з того, що українці мають якнайшвидше усвідомити: куріння скорочує життя не тільки кожного другого курця, але і багатьох некурців, та є вбивцею №1 в Україні та Кривому Розі.

Акція пройшла мирно. Доброзичливість молоді підкупала. Дехто з курців навіть обіцяли переглянути свій спосіб життя та спробувати покинути шкідливу звичку. Такі втішні перспективи від проведеної роботи небайдужих активістів. А наразі близьким результатом стало, що цього дня декілька людей викурили менше ніж зазвичай, тим самим додавши собі здоров’я та здоров’я тим, хто страждає від порушників законодавства про паління у громадських місцях.

По завершенню весь страшний врожай було знищено.

http://www.kr2012.com

Коментарі вимкнені.