У Тернополі молоді легше буде отримати житло?

У даний час Тернопільським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» розпочато виконання Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки.

Згадана програма затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.2009 р. №1249.

Її метою є підвищення рівня забезпечення громадян, що потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства, житлом шляхом удосконалення існуючого та запровадження нового ефективного фінансово-інвестиційного механізму державної підтримки будівництва (придбання) доступного житла.

Відповідно до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, право на державну підтримку мають громадяни:

– які перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, та визначені центральними органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які ведуть зазначений облік, такими, що мають право на доступне житло;

– середньомісячний грошовий дохід яких разом з членами їх сімей з розрахунку на одну особу не перевищує п’ятикратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні, розрахованого згідно з даними Держстату.

Державна підтримка надається виходячи з нормативної площі житла, яка становить 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Державна підтримка надається шляхом :

– сплати за рахунок коштів державного та/або місцевого бюджету 30 відсотків вартості нормативної площі доступного житла. При цьому громадянин вносить на свій поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку, кошти в обсязі 70 відсотків вартості нормативної площі доступного житла,

– наданням уповноваженими банками або виконавцем (у разі, коли це передбачено законом) пільгового іпотечного житлового кредиту на строк до 30 років. Відсоткова ставка фінансування за такими кредитами встановлюється у розмірі не більше облікової ставки Національного банку плюс 2 відсотки.

Черговість надання державної підтримки визначається за датами реєстрації заяв громадян у журналі реєстрації заяв громадян для надання державної підтримки.

Державна підтримка для будівництва (придбання) доступного житла надається сім’ям та одиноким громадянам лише один раз.

Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 09.06.2011 р. № 73 «Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету для надання державної підтримки з метою будівництва (придбання) доступного житла» визначено, що одержувачами бюджетних коштів та відповідальними виконавцями заходів Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010 – 2017 роки є Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та її регіональні управління.

Більш детальну інформацію щодо реалізації програми будівництва доступного житла Ви можете отримати, безпосередньо зателефонувавши до Тернопільського регіонального управління Фонду за номером телефону – 43-09-78.

Коментарі вимкнені.