У Тернополі студенти розкупили усі книги братів Капранових

2 червня Брати Капранови відвідали файне місто Тернопіль. В місті відбувається Літературний фестиваль  для дітей “Дивокрай”  у рамках Міжнародного симпозіуму “Література. Діти. Час.”
Брати Капранови найвідоміші близнюки країни – письменники, видавці та громадські діячі. Тернопіль мав можливість отримати багато цікавої та корисної інформації від живого спілкування з Братами. Студенти- журналісти прослухали лекцію в Педагогічному університеті ім. В. Гнатюка на тему: “Віртуальна публіцистика. Як це робиться.” Після лекції, як розказали самі Брати Капранови, – студенти розкупили всі їхні книги по даній тематиці,  тільки одну вони залишили собі для презентації, що мала відбутися в арт-клубі “Коза.” Це означає, студенти нашого міста знають ціну корисної для себе книги.
Для бібліотекарів міста, відбулася зустріч з письменниками в центральній бібліотеці Тернопільської міської ЦБС.
Обговорювалася творча і видавнича діяльність Братів Капранових. Працівники бібліотеки цікавилися в письменників, чому припинився літературний конкурс українського гостросюжетного роману “Золотий Бабай.” Два літератори з Тернополя: Маряна Юхно і Олександр Волков були номінантами цього конкурсу. Як відомо, саме Брати Капранови були організаторами і засновниками “Золотого Бабая.” Відповідь прозвучала, що конкурс вичерпав себе, багато конкурсантів вже “виросли”  і самі щось цікаве організовують. Гарне запитання було про газету “Друг читача,” – організаторами  якої були письменники. На сьогоднішній день газета існує, як літературний портал. Відповідь була банальна: не вистачає грошей на друкування газети. А жалко, тому що це була моя улюблена газета. Зараз, повторююся, читаємо її в літературному порталі, який так само називається “Друг читача.”
В кінці зустрічі, наші бібліотекарі розкупили багато книг, попросили написати автограф. Бажаючі, мали ще можливість відвідати арт-клуб “Коза,” щоб послухати вірші, які пише Третє Я Братів Капранових.

Треба тут ще сказати, що презентація книг видавництва “Зелений пес,” які очолюють Брати Капранови, на “ура” пройшла в травні місяці в нашій Тернопільській ЦБС, в рамках ІІ фестивалю української книжки “Джура-фест” в Тернополі.

Надія Качуровська

Коментарі вимкнені.