У Тернополі відбулася міжрегіональна нарада з питань пенсійної реформи

У Тернополі відбулася міжрегіональна нарада з питань пенсійної реформи. Участь у її роботі взяли голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук, голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян, заступник Міністра праці та соціальної політики України Андрій Черкасов, представники Тернопільської, Вінницької, Волинської, Рівненської, Хмельницької областей.

Звертаючись до учасників наради голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук наголосив на важливості до несення до громадян повної та достовірної інформації щодо запропонованої реформи та змісту законопроєкту «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи».

В ході зустрічі було обговорено низку питань, дотичних до тематики зібрання.

Під час наради було зазначено, що головною метою реформи є забезпечити справедливу систему розподілу пенсійних коштів, створити для людей можливість накопичувати максимальний розмір пенсії, виходячи із власних доходів, стабілізувати пенсійну систему та гарантувати виплати пенсій на довгострокову перспективу, стабілізувати фінансовий стан державного бюджету, ліквідувати надмірний розрив у розмірах пенсій із солідарної системи.

До очікуваних результатів реформи фахівці відносять: гарантування стовідсоткової виплати пенсій зараз і в майбутньому, встановлення соціально справедливої системи пенсійного забезпечення, підвищення престижності роботи працівників бюджетної сфери, стабілізацію та покращення стану державних фінансів, детінізацію економіки, забезпечення економічного зростання та добробуту українців.

До речі, долучитися до громадського обговорення проекту Закону України “Про заходи щодо законодавчого забезпечення  реформування пенсійної системи” (реєстр. № 7455) може кожен.

Всі зауваження та пропозиції зацікавлені громадяни, громадські організації можуть направляти на поштову адресу Пенсійного фонду України: вул. Бастіонна, 9, м. Київ, 01601, з приміткою „Громадське обговорення”;
– звернувшись до „Урядової гарячої лінії” за телефоном 0-800-507-309;
– надіславши листа на електронну адресу obgovor@ukr.net;
– зателефонувавши на інформаційну „гарячу лінію” з питань пенсійної реформи 0-800-500-392 (у робочі дні з 9.00 до 18.00, всі дзвінки з України безкоштовні);
– зателефонувавши до Контакт-центру Пенсійного фонду України: 0-800-503-753 (у робочі дні з 9.00 до 18.00).

Коментарі вимкнені.