У Тернополі затримали партію контрабандного спирту

Одним із підприємств Тернопільської області було подано у Тернопільську митницю дві вантажні митні декларації з пакетом товаросупровідних документів з метою митного оформлення в режимі «експорт» спирту етилового – ректифіката “вищої очистки”, зернового, міцністю 96,37 %, в кількості 160000 літрів, загальною фактурною вартістю 1015692,8  грн. Спирт відвантажувався на виконання  зовнішньоекономічного контракту, укладеного з іноземним контрагентом, та відправлявся в адресу одного з підприємств, розташованого  на території однієї з країн СНД.

Тернопільською митницею, отримано офіційну відповідь від митних органів країни отримувача згідно якої підприємство – отримувач спирту не зареєстроване як  учасник зовнішньоекономічної діяльності.

Винесено постанову про порушення кримінальної справи за ознаками злочинів передбачених ч. 3 ст. 15, ч.1 ст. 201  КК України ( замах на контрабанду спирту). В ході дізнання в даній кримінальній справі спирт визнано речовими доказами.

Як повідомила начальник відділу організаційного та документального забезпечення Тетяна Гирила, дізнання в кримінальній справі завершено 02.04.11, матеріали справи направлено в прокуратуру Тернопільської області для скерування її за підслідністю.

 

Коментарі вимкнені.