У вівторок представники малого та середнього підприємництва України знову вийдуть на вулиц

Підприємці виступлять проти репресій з боку контролюючих органів у кількох обласних центрах, але не в Києві.

Акції протесту у кількох регіонах країни організовано Асамблеєю громадських організацій малого та середнього бізнесу. Її представники наголошують, що між підприємцями і владою відсутнє порозуміння. Влада намагається налагодити діалог винятково фіскальними і силовими методами, заявив у Львові член Асамблеї Ігор Гурняк.

Він розповів, що об’єктами переслідувань з боку слідчих органів вже є два десятки підприємців, що брали участь в «податковому Майдані». Окремі члени ради невиїзні, є такі, яких вже п’ять разів викликали на допити. У Хмельницькому заведено чотири кримінальні справи, за окремими справами оголошено дати судових розглядів. Особливо активних підприємців прискіпливо перевіряють податкові органи, додає Гурняк.

Безстрокові акції протесту

Серед „репресованих” підприємців Асамблеї називають Ігоря Запрудського, Ірину Білоцерківську. З огляду на ці обставини в Асамблеї, яка об’єднує 30 тисяч підприємців, вирішили розпочати безстрокові акції протесту вже першого лютого, хоча попередні плани були на березень. Протести відбудуться у Харкові, Одесі, Хмельницькому, Львові та Вінниці.

А от у Києві – жодних акцій. „Асамблея організацій малого та середнього бізнесу заявляє, що у Києві жодних акцій від її імені не буде – це маніпулювання людською свідомістю”, каже Ігор Гурняк. Підприємці розраховують, що поступово до протестів доєднаються і інші регіони країни. Серед основних вимог до влади: припинити кримінальний тиск, податкові переслідування, гарантувати збереження спрощеної системи оподаткування малого бізнесу. Підприємці також наполягають, аби депутати законодавчо передбачили кримінальну відповідальність для службовців за призначення ними завідома несанкціонованих перевірок та штрафів.

Асамблея також скерувала листа до президента Віктора Януковича з проханням налагодити діалог з бізнесом, який вже «не в змозі витримувати псевдореформи» і «не допустити соціального вибуху». Організатори планують у вівторок вивести на вулиці 30 тисяч людей.

http://www.dw-world.de

Коментарі вимкнені.