Українці Європи виступили на захист Бандери

Українці Португалії, Німеччини, Італії, Іспанії, Греції вважають Степана Бандеру Героєм України.

Про це йдеться у заяві громадян України, представників понад двадцяти українських громадських організацій Європи щодо скасування Указу президента Віктора Ющенка “Про присвоєння Степанові Бандері звання Герой України”, повідомляє прес-служба ВО “Свобода”.

Зокрема, у документі зазначається, що Бандера “не є і не може бути символом якоїсь однієї партії чи політичної сили”.

“Будучи одним з найбільш яскравих борців за Незалежну і Соборну Українську Державу, він є символом Незалежної України. Він – Герой не для окремої частини України, а для кожного свідомого українця незалежно від місця проживання”, – вважають українці в Європі.

У цій заяві вони висловлюють свою солідарність з обласними радами Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини та всіма громадськими і політичними організаціями, які висловили свій протест проти скасування геройства провідника ОУН.

Представники українських громадських організацій Європи звернулися до президента України із закликом “припинити провадити антиукраїнську політику на замовлення північного сусіда, не позбавляти український народ власної історії, мови та культури”.

Зі свого боку українці в Європі запевняють, що робитимуть все від них залежне, щоб у країнах їхнього перебування громадськість якомога більше знала про Україну, про її справжню історію та її героїв.

2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд задовольнив позов про визнання незаконним і скасуванню указу президента Віктора Ющенка “Про присвоєння Бандері звання Герой України”.

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду вердикт першої судової інстанції був залишений без змін. Рішення набуло чинності. Відповідний указ глави держави було скасовано.

ГАЗЕТА

-1 thoughts on “Українці Європи виступили на захист Бандери

  • 09:22 | 27.01.2011 о 09:22
    Permalink

    “Українці Португалії, Німеччини, Італії, Іспанії, Греції вважають Степана Бандеру Героєм України.”

    А решта населення Європи вважає Бандеру – злочинцем!

Коментарі вимкнені.