В День журналіста «Стоп цензурі!» забороняють проведення мирної акції!

6 червня, у День журналіста, громадський рух «Стоп цензурі!» проведе чотиригодинний телемарафон «Повний доступ» на телеканалі ТВі.

Рух ініціює обговорення проблем та досягнень в інформаційній сфері за час правління Віктора Януковича та його команди.

Хто є цензором в Україні, кому належать медіа, як дізнатися про реальні статки чиновників та чи працює закон про доступ до інформації – відповіді на ці запитання шукатимуть учасники «Стоп цензурі!» та запрошені в студію гості.  Марафон розпочнеться о 20:00 та триватиме до опівночі.  Дивіться також онлайн-трансляцію на «Телекритиці» ,«Українській правді» та «Погляді».

 

Крім цього, в цей день, журналістський Рух “Стоп цензурі” проведе акцію біля резиденції Президента

АНОНС ЖУРНАЛІСТСЬКОЇ АКЦІЇ

6 червня (понеділок) в День свого професійного свята українські журналісти вимагатимуть виконання обіцянки Президента України Віктора Януковича продемонструвати свою резиденцію “Межигір’я”.

Журналісти проведуть мирну акцію в селі Нові Петрівці біля в’їзду до президентської резиденції “Межигір’я”.

Мета – домогтися прозорості щодо проживання Президента в резиденції «Межигір’я» в Нових Петрівцях, з приводу якої було зроблено низку журналістських розслідувань. Виконавши свою обіцянку, надану рівно рік тому в День журналіста, Президент міг би продемонструвати політичну відповідальність та справжній намір боротися з корупцією.

Нагадаємо, що під час прес-конференції 4 червня 2010 року за підсумками 100 днів роботи Віктор Янукович запросив журналістів у Міжгір’я до своєї резиденції. “Збирайтеся, їдемо зараз, без підготовки”, – сказав пан Янукович, відповідаючи на запитання Мустафи Найєма.

Акція відбуватиметься з 7:30 до 11:00.

Довідка про Рух “Стоп цензурі!”

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об’єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні. Це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням http://www.telekritika.ua/news/2010-05-22/53128

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

Контактна особа: Артем Соколенко, координатор прес-центру Громадського руху «Стоп цензурі!», 050 440 46 08, censor.stop@gmail.com

Сьогодні при підготовці матеріалу  журналістів Погляду  повідомили про те, що  координатор прес-центру Артем Соколенко подав заявку в Новопетрівську сільраду, на території якої й  знаходиться резиденція керівника держави. Проте сьогодні, 4 червня, сільрада позвалася до суду з вимогою заборонити проведення мітингу.

Сьогодні о 15.00 в Київському окружному адміністративному суді( Бульвар Лесі Українки, 26, 10 поверх) відбудеться розгляд позову Новопетрівської сільради до Артема Соколенка щодо проведення акції. Головуюча  – суддя Панова Ганна Валеріївна. За інформацією руху «Стоп Цензурі», уже є вказівка на заборону акції судом.

Коментарі вимкнені.