Вчені із 6 країн обговорили проблеми податків у Тернополі

Як удосконалити новий український Податковий кодекс? Які реформи у законодавстві є необхідними, судячи з досвіду наших сусідів? Відповіді на ці та інші запитання шукали науковці на третьому україно-російському симпозіумі “Теорія та практика податкових реформ”. Симпозіум відбувся у Тернополі, – повідомляє TV-4..

Перший україно-російський симпозіум науковців відбувся в Харкові, другий – у Єкатеринбурзі в Росії. Третій симпозіум “Теорія та практика податкових реформ” приймав Тернопіль. Організували цю міжнародну зустріч науковці Тернопільського національного економічно університету.

Андрій КРИСОВАТИЙ організатор симпозіуму, проректор ТНЕУ:

У нас є представники із 6 країн із 69 університетів. Це тільки вдуматися, яка це цифра. У кількісному показнику – це більше 200 людей і ми дуже раді приймати таких поважних гостей.

До Тернополя задля участі у симпозіумі приїхали вчені з Росії, Польщі, Білорусі та Німеччини. Науковці наголошували, що обговорення проблем податкової системи на міжнародному рівні допоможе вдосконалити податкові кодекси усіх країн-учасниць.

Володимир ПАНСКОВ професор Московського фінансового університету при уряді Російської федерації (Москва, Росія):

Я жду от етого симпозиума каких-то нових идей, потому что, в Росии, как и в Украине, много проблем формирования налоговой системи. У нас много их, нам нужно модернизировать систему економики и налоги должни сиграть не последнюю роль в етом.

Любов ГОНЧАРЕНКО професор Московського фінансового університету при уряді Російської федерації (Москва, Росія):

Я думаю, что ето очень хорошее мероприятия, поскольку когда формируется такая научная творческая атмосфера, то ето конечно способствует розвитию науки. А налоговая наука в нашей стране, да и в вашей достаточно молодие, поетому любая такая встреча позитивно сказиваетса на развитии науки.

Симпозіум, переконані вчені, допоможе консолідації зусиль науковців і практиків з України та Росії, у розв”язанні актуальних проблем реформування податкових систем, а розроблені рекомендації щодо вдосконалення податкової політики країн дадуть плідні результати.

Коментарі вимкнені.