Вкладників Родовід Банку переведуть в інший банк

“Щодо Родовід Банку практично ухвалено рішення. Це рішення буде пов’язане з тим, що всі вкладники будуть приєднані до надійного державного банку й одержать можливість одержати свої вклади, а робота з пасивами й активами цього банку буде продовжена”, – сказав Азаров.

З його слів, таке рішення вже є, і залишилося влагодити лише деякі формальні питання.

“Рішення таке є, і зараз готуються формальності. Це рішення повинне стосуватися не тільки Родоводу, але й інших банків”, – сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що ніяких проблем з Родовід Банком не буде. “Я хотів би людей просто заспокоїти: трошки почекайте, потерпіть, не стійте в чергах”, – сказав Азаров.

Зі слів прем’єра, остаточне рішення щодо цього питання буде прийнято до кінця березня.

Нагадаємо, у 2009-2010 роках у рамках програми рекапіталізації банків під контроль уряду перейшли Укргазбанк, банк «Київ» і Родовід Банк. Цим фінустановам було виділено близько 17 млрд грн. бюджетних коштів. У вересні 2010 року з’ясувалося, що Укргазбанк, банк “Київ” і Родовід Банк потребують нових вливань на суму 12,5 млрд грн.

Нагадаємо також, що раніше Національний банк мав намір підтримувати ліквідність рекапіталізованого Родовід Банку.

99,97% акцій публічного акціонерного товариства “Родовід Банк” належить державі внаслідок рекапіталізації банку, здійсненої в середині 2009 року.

Наприкінці січня банк «Родовід» припинив видавати 100 гривень на день по вкладах, термін яких закінчився. В Нацбанку тоді пояснили це технічними проблемами.

Українські новини

Коментарі вимкнені.