Влада Японії закликала громадян збирати “екстрену валізку”

Японська влада рекомендувала громадянам підготувати так звану “екстрену валізку” на випадок можливого погіршення ситуації в країні, яка постраждала від землетрусу і цунамі, а зараз перебуває на межі ядерної катастрофи через аварію на АЕС “Фукусіма-1”, – повідомляє ТСН.

Кожному рекомендовано в обов’язковому порядку мати в запасі щонайменше два предмети: портативний радіоприймач і висококалорійні солодощі. Крім того, в екстрений набір радять включити пляшку води, спальний мішок, ліхтарик, батарейки, портативний туалет, мотузка, гумові рукавички, аптечку, а також деякі інші речі.

Тим часом японські інженери проводять широкомасштабну операцію зі стабілізації реактора аварійної АЕС “Фукусіма-1”. За останніми повідомленнями, нарешті вдалося охолодити басейн з відпрацьованим ядерним паливом на третьому реакторі. Однак при цьому знову зріс рівень радіації.

Реактори продовжують поливають зі спеціального пожежного обладнання і важких армійських вертольотів CH-47 Chinook.

З околиць АЕС “Фукусіма-1” і “Фукусіма-2” були евакуйовані десятки тисяч людей.

Нагадаємо, у розпал робочого дня 11 березня в Японії стався землетрус магнітудою 8,9, який викликав значні руйнування і спровокував виникнення 10-метрового цунамі, яке фактично змило цілі міста. За останніми даними, загинули більше 5 тисяч людей, понад 9 тисяч вважаються зниклими безвісти.

Підземні поштовхи вивели з ладу систему охолодження на найстарішій японській атомній станції у префектурі Фукусіма. Там уже сталося кілька вибухів, пожежа і триває витік радіації.

Слідкуйте за новинами про цунамі та ядерну катастрофу в Японії тут.

Коментарі вимкнені.