Владику здивували засуджені жінки

У стінах Збаразької виправної колонії № 63, що на Тернопільщині, відбулося освячення каплички та монументу Пресвятої Богородиці. Святиня розташована на території міжобласної туберкульозної лікарні та стане місцем молитви для засуджених жінок, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, здійснив чин освячення каплички та  перерізав червону стрічку.

Оглянувши територію колонії та структурні об’єкти установи єпископ зокрема зазначив: «Я вперше відвідав подібний заклад та приємно здивований, що колонія так старанно доглянута, навкруги панує чистота та порядок. Зрозуміло, що це велика заслуга всього колективу, який очолює відповідальна рука начальника. Однак хочу підкреслити, що, спорудивши та освятивши каплицю, ми робимо добру справу для жінок, які позбавленні багатьох радощів вільного життя. Уповаючи на Боже милосердя та завдяки щирій молитві, вони стануть на шлях покаяння та зможуть відчути Божу любов до них».

Під керівництвом настоятеля церкви Христового Воскресіння м. Збараж о. Омеляна Колодчака відбулося театралізоване дійство «Стоїть Пречиста Діва поміж нами». В концертній програмі взяли участь засуджені, які декламували вірші, співали пісні на релігійну тематику, а в кінці подякували всім, хто приклав зусиль для спорудження цієї святині.

 

Коментарі вимкнені.