Ярослав Чорнозуб каже, що “Свобода” міняє романтиків на бізнесменів

Щирі партійці, які засновували і розвивали ВО “Свобода”, усуваються від її керівництва.

Так вважає тернопільський політичний експерт Ярослав Чорнозуб, який прокоментував зміну керівництва обласної організації “Свободи”. Замість засновника осередку партії в Тернопільській області Олега Сиротюка її місцевий осередок очолив Олексій Кайда. Він – львів’янин, який переїхав в Тернопіль 2009 року, ставши депутатом облради на дострокових виборах.

“Це звичний процес, який відбувається в будь якій партії – чи то “Регіони”, чи то “Свобода”. Є певний романтичний етап. Партію розбудовують одні люди. Зараз цей романтичний етап завершився. Романтиків усувають. До влади приходять прагматики, бізнес”, – зазначив Чорнозуб.

За словами політексперта, наступна зміна керівництва очікує і міську організацію “Свободи”. Замість Михайла Головка, який вдруге обраний депутатом міськради від “Свободи”, головою осередку стане чинний мер Сергій Надал – колишній податківець, який активно зайнявся політикою напередодні тих же дострокових виборів до облради.

“Конфлікти між групами впливу в “Свободі” тривають давно, але зараз починають виявлятися їхні результати. Це свідчить про те, що партія розпочала участь в парламентських виборах. Зміну лідерів проводять зараз – щоб цей конфлікт погас до самих виборів”, – сказав політолог.

Зміна керівництва обласного осередку “Свободи” відбулося в суботу, 16 квітня. На конференцію, де обирали нового голову, журналістів не запрошували.
Андрій ЯНОВИЧ, gazeta.ua

Коментарі вимкнені.