Язичницьких ідолів демонтують не тільки в Тернополі

фото РІСУ

У Голій Пристані Херсонської області через протести духівництва демонтували скульптуру язичницького божества Дажбога, встановлену на набережній під час фестивалю «Купальські зорі».

Як передає РІСУ, фестиваль проходив у Голій Пристані 2-3 липня, а вже 9 липня скульптуру демонтували.

Мер Голої Пристані Анатолій Нєгра, який перебуває у відпустці за кордоном, повідомив, що у зв`язку з протестом православного духівництва, до з`ясування всіх деталей питання, він звелів демонтувати скульптуру

За словами секретаря Херсонської єпархії УПЦ (МП) ігумена Феофана (Михайлова), з боку духівництва було письмове звернення до мера Голої Пристані. Зокрема, 5 липня під час загальних єпархіальних зборів, на яких були присутні представники усіх парафій області, було поставлено питання про цю скульптуру. Результатом його розгляду і стало письмове звернення до А. Нєгри, яке підписали понад 100 священиків.

«Священики єпархії висловили свою позицію з даного приводу, яка полягає в неприйнятті встановлення релігійних культових ідолів язичницьких часів і створення можливості поклоніння ним», – повідомив ігумен Феофан.

Де тепер є скульптура і якою буде її доля – поки невідомо. За наявними даними, вартість створення і установки скульптури Дажбога становила до 30 тис. грн.

Довідка

Дажбог або Даждьбог – один із головних богів у східнослов`янській міфології, бог родючості і сонячного світла. Дажбог згадується у найранніших пам`ятках староруської писемної культури, таких як «Повість временних літ» (Іпатіївський літопис), «Слово о полку Ігоревім».

 

Коментарі вимкнені.