За вимагання хабарів затримали начальницю одного із підприємств району

Співробітники обласного управління боротьби з економічною злочинністю спільно із працівниками Гусятинського райвідділу міліції за вимагання та отримання хабарів затримали начальницю одного із підприємств району.
За попередніми даними, 57-річна жінка, використовуючи службове становище, неодноразово клала до власної кишені чималі суми, сприяючи у вирішенні питань, що входили до її компетенції. І коли до керівниці звернувся приватний підприємець з проханням взяти в оренду частину складського приміщення, вона не втратила нагоди знову підзаробити.
Умови договору оренди керівник заводу встановила такі: за кожен квадратний метр винайнятої площі підприємець зобов’язаний заплатити п’ять гривень. Ці гроші йтимуть у касу підприємства. От тільки сплачувати офіційно доведеться лише за сто квадратних метрів, а насправді орендувати підприємцеві запропонувала півтисячі. Різницю, а саме дві тисячі гривень, начальниця запропонувала дати їй. Ці гроші ще й мали слугувати гарантією того, що й питання оренди буде вирішено позитивно.
У своєму робочому кабінеті керівниця передала підприємцеві договір оренди після того, як на стіл були покладені дві тисячі гривень. Але скористатися хабарем жінка так і не встигла – її затримали співробітники міліції. Проти хабарниці працівники прокуратури Гусятинського району порушили кримінальну справу за частиною другою статті 368 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове слідство.

Коментарі вимкнені.