Заліщикам – торба

15 березня 2011 року у вівторок в 11.00 год. в залі засідань Заліщицької районної ради відбудеться громадське слухання містобудівного обґрунтування будівництва цеху по випуску оцинкованого дроту (нанесення цинкового покриття на «чорний  дріт», який поступає в цех в бунтах, проходить хімічну обробку, гарячу оцинковану і видається на склад).  Дане містобудівне обґрунтування виготовлене з грубим прошенням законодавства України.

При введенні даного цеху в експлуатацію  виробництво цинкового дроту здійснюватиметься з використанням високотоксичних речовин, зокрема: лугу у ванні обезжирювання ( це клас небезпеки 2), соляної кислоти у кислотній ванні ( це клас небезпеки 2), розплавлений цинк ( клас небезпеки 2). Як

відомо , усі солі цинку володіють високою токсичністю. При цинковому отруєні, яке можливе навіть при вдиханні парів, відбувається тяжке ураження підшлункової залози. Цинк затримує ріст і порушує мінералізацію кісток. Надлишок цинку в крові веде до прогресуючої слабкості, зниження сухожильних рефлексів дає яскраву картину недокрів’я , затримку росту, безпліддя.  І це все при тому що місто Заліщики віднесено до  четвертої категорії Чорнобильської зони, займає перше місце в області по онкозахвоворюваннях і захворюваннях ендокринної системи.

Як що цей цех буде введено в експлуатацію ЗАЛІЩИКАМ – ТОРБА.

Чи є в цьому потреба  місту? Безумовно – НІ !

Невиключено  що громадське слухання можуть перетворит на фарс за допомогою куплених людей. Тому  це громадське слухання має бути дієвим кроком на шляху до прямого народовладдя для Заліщицької громади. Лише громадськість може зупинити місто перед тотальним свавіллям сімейства Навольських.

Тернопільська міська громадська організація «Адаптаційний чоловічий центр»

-1 thoughts on “Заліщикам – торба

  • 11:01 | 15.03.2011 о 11:01
    Permalink

    Навольський під прикриттям Регіоналів, заплативши чималий баблусик хоче остаточно поставити крапку на мріях жителів міста та району – повернути Заліщикам славу туристичного та курортного міста, яким воно було колись….. Ось ще один доказ того, як нам покращують життя вже сьогодні!

  • 10:02 | 19.03.2011 о 10:02
    Permalink

    Якби не Навольські то Заліщикам дійсно була б торба. Пишете тут різну фігню, бо жаба давить. Скажіть хоть хтось де в Тернопільській області є такі великі і з такими відповідними умовами заводи і з такою нормальною зарплатою?! Нема!!! Український народ “Бидло” – “сам не гам і комусь не дам”. Я особисто був на тих всіх заводах, тому знаю що пишу. А тут хтось хоче просто зробити собі піар, який він сміливий що виступає тут з такими думками, попередньо не перевіривши дані. В Камянці-Подільському цинковий завод в центрі міста стоїть і нічого, не вимерло місто. Заліщицькі жителі складаються в основному з заробітчан. Всі люди жаліються що нема робіт-заробітку, А тут екологічно чисті з відповідними умовами і зарплатами працюють заводи, відповідно й працюють люди. І більшість з них раді роботою, не раді тільки ті що завідують. Так що будь те трохи розумніші і обачніші в своїх словах і вчинках, а то через таких як ви Україна валиться, бо в Київ проти влади нема кому виступити. Допобачення.

    • 00:59 | 20.03.2011 о 00:59
      Permalink

      Юрію , а Ви ,часом , не українець ? Українці – надзвичайно розумна нація і це дуже добре , що прагнуть відстоювати свою позицію і в “Києві проти влади є кому виступити “! А стосовно даного проекту в нашому місті. Не важливо що обіцяють тепер , важливо у що це петвориться через певний час . Згідна , що досліджувати це питання мають фахівці , але якщо б йшла мова про спорудження в Заліщиках дитячого розважального комплексу ніхто б не протестував.А це також робочі місця.

  • 10:04 | 20.03.2011 о 10:04
    Permalink

    Шановний Юрій….! У відповідь на Ваш позитивний відгук щодо цинкового заводу хочу зазначити наступне: у Вашому відгуку про завод зроблено акцент на чудові екологічні умови праці і заробітну плату. Почну з останнього, якщо Ви дійсно хоч трохи знайомі з цією проблемою, то Вам мабуть відомо, що заробітня плата у Вашому місті, а особливо на підприємствах вельмишанованих Навольських виплачуєть людям хоч і справно, але як кажуть в народі “в конвертах”. Це свідчить про те, що субєкти госпдіяльності пана Навольського працюють з “чорною готівкою”. А , отже у бюдежети всіх рівнів і соцфонди податки і збори з даного обороту “чорної готівки” не сплачюються, а якщо і срлачуються то по мінімуму. А це недофінансування всіх держ програм регіону, а ще це обман людей які працюють і немають ніяких гарантій соцзахисту, як в процесі роботи вже сьогодні, так і відсутність належного пенсійного забезпечення в старості. А чорної зарплати отриманої “в конверті”, погодьтесь, не вистачає навіть на середній рівень життя (по євромірках).Та який там середній?! Дана зарплата мабуть трохи більша від задекларованого держаою прожиткового мінімуму.! … Що ж до безпечних умов праці з небезпечними речовинами, то на мою думку, забезпечення таких умов – це дуже сумнівне гасло при такій ситуації. Загроза для здоровя тих, хто буде працювати чи ймовірність загрози для здоровя і життя для інших мешканців райцентру при створені такого заводу досить великі. Завод це не погано, згіднй, це робочі місця, це наповнення бюджету, це гарантії економічного розвитку. Але це все може мати місце за нормального підходу до справи. Що при сьогоднішньому стані речей практично не можливо. … Отже, підсумуймо – при створені заводу будемо мати сумнівний економічний розвиток (мається на увазі для інтересів жителів району, щодо збагачення Навольських сумнівів нема), з іншого боку реальна загроза для здоровя та життя жителів міста. Які будуть кинуті на призволяще при кретичній ситуації. Висновок робіть самі…
    Можливо для вирішення цієї справи необхідно шукати пошук в компромісі…скажем будувати завод не в самому місті , а в 10 км. приміській зоні. … як варіант для роздумів?
    З виловом Gigi я цілком згідний….баблусик заплачений за владу в районі, Навольські, все ж таки, хочуть повернути і заводик – це як один із способів.

  • 14:15 | 20.03.2011 о 14:15
    Permalink

    От тут цікаве інфо про заліщицький цех http://poglyad.te.ua/2011/03/tsynkovyj-tseh-zalischytska-bida-film-pershyj/
    Цинк – ЯД і тут не треба прикриватиь зарплатами і робочими місцями. Солі цинку – ЯД, соляна кислота – ЯД. Заліщани сказали своє – НІ. Що ще треба? я не розумію? Навольським побоку громада, звичайно вони всім підказують – у тебе ж діти, тобі треба їх кормити, потрібна робота а я дам. І так заставляють людей мовчати, бо роботи і дійсно не має. Але той ж голова райадміністрації (Навольський) робить все щоб ті місця робочі появились тільки у ньогона підприємствах і ні де більше. Прикриваючись дітьми людей примушують травити своїх дітей. Хтось з розумних римлян, державників сказав: “Всі негідники завжди прикриваються дітьми і законами!” це якраз той випадок. Громада має шанс довести що вона не стадо, або в стойло або боротьба)))

  • 15:32 | 20.03.2011 о 15:32
    Permalink

    ДОРОГІ УКРАЇНЦІ! МИ ВСІ ЛЮБИМО НАШУ ЗЕМЛЮ, НАШУ МОВУ …
    МИ ВСІ ХОЧЕМО ОДНОГО І ТОГО Ж: БУТИ ВІЛЬНИМИ, ЗА СВОЮ ЧЕСНО ЗАРОБЛЕНУ ЗАРПЛАТУ ЖИТИ, ЛІКУВАТИСЬ І ВІДПОЧИВАТИ.
    ПРОБЛЕМА В ТОМУ, ЩО МИ НЕ ВІРИМО В СЕБЕ, В СВОЇ СИЛИ.ЧЕРЕЗ ЦЕ ЧЕКАЄМО ГОСПОДАРЯ НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ, ДУМАЄМО, ЩО ВІН ЩОСЬ НАМ ДАСТЬ.ТАКИМ ГОСПОДАРЕМ В РАЙОНІ СТАВ МОНОПОЛІСТ, ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАВОЛЬСЬКИЙ ЯРОСЛАВ З СВОЇМИ ТРЬОМА БРАТАМИ. МАЙЖЕ ВСІ ЙОГО ПОПЕРЕДНИКИ, КЕРМАНИЧІ РАЙОНУ, КРІМ В.КУЛАЧКОВСЬКОГО ТА П.ЛЕСЮКА ТЕЖ ВІДГОРОДИЛИ РАЙОН ВІД СВІТУ, НЕДОПУСКАЮЧИ ІНВЕСТИЦІЇ, БЛОКУЮЧИ РОЗВИТОК ІНШИХ ГАЛУЗЕЙ ТА БІЗНЕСУ.
    НЕВЖЕ, ШАНОВНІ ,ВИ ДУМАЄТЕ, ЩО ЦЕХ ПЕРЕРОБІТКУ ЦИНКУ ПОКРАЩИТЬ ЖИТТЯ ЗАЛІЩАНЦІВ? ТА НАВПАКИ ВІН ЗАБРУДНИТЬ І НЕ БЕЗ ТОГО ВАШЕ МІСТО, А 6 -ЬОМ ЛЮДЯМ, ЩО ПРАЦЮВАТИМУТЬ ТАМ( ВСЬОГО НАВСЬОГО!!!) ПОКАЛІЧИТЬ ЗДОРОВ” ОСТАТОЧНО. І ГРОШІ ТІ ПРАЦІВНИКИ ОТРИМУВАТИМУТЬ В КОНВЕРТІ, ЯК І ВСІ ПРАЦІВНИКИ НАВОЛЬСЬКИХ. ЗАХИСТІТЬ СВОЄ МІСТО ВІД КРОВОПИВЦЬ, ДЛЯ СВОЇХ ДІТЕЙ І ВНУКІВ! МИ ЗА ВАС ВБОЛІВАЄМО!

  • 08:03 | 22.03.2011 о 08:03
    Permalink

    Зразу видно що “Есель” не один із нас, тих хто дійсно рахуються Заліщанами. По твоїй розмові видно, що ти ніразу не шукав роботи в нашому місті, і не маєш близького поннятя про умови роботи на заводах родини Навольських. Я, як один із працівників фірми “ТІМІРТАН”, щиро вдячний своїм деректорам за все що вони для мене зробили. До мене ще ні один із моїх попередніх началників не ставились так, як рівнoму собі. Вони одні в нашому місті хто годують своїх працівників, в них найвища зарплата із всіх підприємств нашого району, зарплату отримуємо стабільно і завжди в кінці кожного місяця, ніразу ще не чув щоб мої деректори відмовили комусь в допомозі, коли потрібно позичити гроші, вони завжди позичають і що саме головне БЕЗ ВІДСОТКІВ!!! На їхніх заводах завжди є чистота і порядок і це не тільки нам робочим видно, але всім хто коли небуть бачив їхні заводи. Я не знаю як в інших людей, але в мому словнику родина Навольських є справжніми господарями. Нарахунок скупості, незнаю як за часто “Есель” буває в верхній церкві, але ніколи в історії людства скупа людина не робила пожертви для свого міста і церкви. Отож, іконостас який пожертвував Навольський Іван Михайлович і його сімя для церкви і Бога твердить про їхне виховання, цінності в житті і їхну доброту.
    -P.S. Не дурний сказав: “говорити, не мішки носити”. Тому будьласка, на наступний раз перед тим як людей брудом обкривати, задумайтесь, і подякуйте за те що та людина для вас зробила. Завідувати людям які мають більше ніж ми нас нідочого доброго не приведе. І я вдячний Богу за те що в нашому місті є такі люди, і нехай їм Бог помагає будувати більше таких заводів.

  • 08:04 | 22.03.2011 о 08:04
    Permalink

    Давайте будемо розкладати всі крапки над “і”, а не тільки ті що вам “шахраям” потрібні. Всі в місті прикрасно знають про ситуацію що склалас літом 2010 року. Коли Навольського намагались скинути з посади заставляючи підписати заяву про звільненя. Про те що наперед було сплановано що Барчук (“месний крімінал”) і його команда шахраїв і брихунів (Дрозд, Беневяд …) займуть посаду Навольського. Всі прекрасно памятають що Барчук зробив з багатьма заводами в нашому районі, яким чином він їх приватизовував, опустошував, і на цьому заробляв сумашетші гроші. Чи це той господарь що потрібен нашим Заліщикам? Те саме стосується Дрозда і Беневята. Що вони зробили кращого для нашого міста порівняно з братами Навольських? Хто сплачує більше податків? Хто платить більші зарплати? Хто з повагою ставиться до своїх робочих? Хто з них створює прекрасні робочі умови?….. мені соромно за тих хто так “обсерає” (вибачте за слово) родину Навольських. Я ще ніколи не бачив таких працьовитих i розумних людей як братів Навольських. В кожен із своїх заводів, вони вкладають свою душу. І не дарма вони їм приносять такі прибутки, тому що кожен хто так важко працює повинен мати винагороду за свою працю. А завідувати їм кожен може, але чому ніхто не хоче робити теж саме що вони? Чому не будують нові заводи? А навпаки їх руйнують? Ми повині бути вдячні Богу за те що в нашому місті є такі господарі, без них 500 сімей не мали б за що прожити в теперішній економіці. Багато хто б вийхав закордон на заробідки, і повірте мені, це губить сімї, людську моральність, і людське життя. Ті що кажуть що нашому місту не потрібні робочі містя – займають високі посадові крісла в нашій владі, а нас остальних Заліщан годують завтраками про те що “зробіть от це (НІ Навольським), і все буде добре”. Ми повині зрозуміти що нас намагаються безкоштовно використати на свою користь, посваривши нас з Навольськими. Вони (команда шахраїв) хочуть любою ціною прийти до влади щоб ще більше нас обкрасти. А цинковий цех послужив прекрасною причиною щоб зновуж таки “обісрати” Навольських і возвелишити себе, що ніби то вони є за народом. Давайте не будемо ставитись як “стадо баранів”, і не будемо копати самі собі яму помагаюче їм прийти до влади . Нам потрібно нормально (без політичних цирків) поговорити з Навольськими і прийти до спільного рішення, вони ж також є заліщанами. А всі ті що їх “обсирають”, майте сміливість сказати нам як вас звати і що ВИ зробили для нашого міста.

  • 13:47 | 22.03.2011 о 13:47
    Permalink

    Я цілком згідний з авторов під ніком “Pravda” на всі 100 %. Це дійсно правдиві слова. МОлодець!!! Бачу що є справедливі люди в Заліщиках і які мають нормальні погляди на життя!!! Після такого коментарію мені нема що добавити. Я думаю ще знайдуться люди які нас обох підтримають!!! Заліщикам нормальне справедливе майбутнє з Навольськими і без Барчука з його мафією!!!.

  • 05:12 | 23.03.2011 о 05:12
    Permalink

    Зновуж таки, багато говорити що іньші роблять не правільно всі можуть, тимбільше що чомусь людям приносить задоволеня обкидати брудом іньших людей. Давайте нарешті почнемо говорити конкретно, фактами. Хто в нашому місті є кращий? Хто повинен очолювати нашу громаду? Хто може призвести наше місто до процвітання? Перестаньмо говорити про негатив тому що в житті його ітак вистачає. В кожній проблемі є артильнатива, і нам (Заліщанам) потрібно її знайти. Повірте що ні Беневят, а ні Дрозд, а ні Барчук нам її не знайдуть тому що в них є свої плани і своя ціть (обікрасти все що ще лишилось). Відбовідь на питання “Чому я підтримую Навольських” є проста: я їм довіряю і їх поважаю. Вони ще ні разу не знищили те що було збудоване нашими предками, а навпаки відбудовують те що було в руїнах. Вони є ті хто завозять обладненя (станки) в наше місто а не навпаки розкрадають і розпродують як колишня наша влада. Кричати і завідувати їм за те що вони є працьовиті і дбайливі мені совість не позволить, а це є єдине що залишилось в Українців. Нарахунок податків і пенсійного фонду – я думав що це є обовязок тих служб які за це відповідають, а просто обвинувачувати людей в тому до чого ми не маємо ніякого доступу – є не по людськи. Якщо я помиляюсь, і ви справді маєте до цього доступ, то опоблікуйте хто з наших підприємців скільки сплачують – а ми тоді оцінемо хто є кращий. Якщо хтось має якусь пропозицію як покращити ситуацію в нашому місті то пишіть, і давайте всі разом будемо старатися її вирішити. Нам ніхто не поможе, нам потрібно мати свою думку і не звиртати увагу на політичні цирки.

  • 05:13 | 23.03.2011 о 05:13
    Permalink

    “за справедливість” правільно підмітив що перший заступник голови РДА проголосував протів цинкового “цеха” і це знову ж підкреслює демократичність дій родини Навольських. Що нікого не змушують нічого робити, що кожен має право заступатись за те що вважає за правельне – і це вже багато чого вартує. Повірте мені що під Барчуком буде все по інакшому. Люди навіть просто заговорити про його вчинки бояться, не говорячи вже про висловлення своєї думки. Чомусь люди цінують те що мали тільки тоді коли його втрачають. Давайте не будемо мудрими назад (коли все відбудеться) а навпаки будемо мудрими на перед, аналізуючи все що відбуваєтся і приймати правельні рішення.

  • 13:56 | 23.03.2011 о 13:56
    Permalink

    Цілком згідна з тим , що ця родина – це чудові люди , які є і меценатами в нашому місті , і нікому не відмовляють в допомозі . Що стосується підприємництва , то побільше було б таких людей , які створюють блага для себе нелегкою працею і при цьому дають можливість заробляти іншим людям ! Але дискусія йде про проект , який може принести нашому місту негативний вплив . Тому слід знайти інше вирішення цього питання . А вдаватися в політичні перепетії – це невдячна справа , все одно ми на це не вплинемо . Тому взаємна повага і толерантність має перемогти !!!

  • 21:16 | 21.06.2011 о 21:16
    Permalink

    Шукайте місце на відшибі для таких споруд.А людей на роботу возіть за свій рахунок на своєму транспорті.Ви заліщани повинні відстояти своє.Він вам виклик кинув прямо в обличчя.Подивіться ютуб там є.А ти юра лемко сраний разом зі своїми родичами ,вибирай вирази.Ти знаєш що таке нормальна зарплата бидло.В тебе можливо так.І де ти був і що ти бачив.Баклан.

Коментарі вимкнені.